2023-04-05 290 views
#20230319 🤍📍 一鳴拉麵 @amazingramenizakaya 大埔運頭街20-26號廣安大廈地下E舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#三色凍豆腐 $22💭 三色係蔥花、木魚同蝦米🦐豆腐食落幾香豆味,不過同上面啲料既味係完全分開,賣相幾的骰,大啖少少都可以一啖一粒,好有日式自己係超市買完返屋企整果啲家常菜既feel🇯🇵.#七味唐揚墨魚咀 $48💭 依家好似越尼越少見有墨魚咀食,🐷好鐘意叫尼食,炸完食落脆口又彈牙🤤配埋七味粉啲調味十分惹味,係略嫌份量有啲小.#赤辛 #太麵 #豬軟骨 $85💭 每碗拉麵除左湯底麵質果啲可以自己揀之外,連餸都可以自己揀要豬軟骨定叉燒😎剔紙既時候🐷揀左一條辣椒以為小辣🌶️原來條辣椒係指係辛辣湯底既面頭上再加幾多唐辛醬,結果辣死左🥵豬軟骨好淋膠質好豐富,甜甜地有啲糖醋骨咁既feel,好食到可以另外做一個小食都不為過.#香菜 #太麵 #叉燒 $85💭 湯底眼見芫荽都足料,但撈埋啲豬骨湯感覺有啲混濁,飲上口無咩清新既感覺🌱叉燒半肥瘦偏肥,油脂豐富呀😂個樣都幾特別,唔係平時食一塊圓圓咁,而係一條條好長咁,容易啲放入口👍🏼.#大埔美食 #🐷在大埔 #🐷_
#20230319 🤍
📍 一鳴拉麵 @amazingramenizakaya