2024-05-16
#20240513 📝📍 鳳雛燉雞 旺角彌敦道726號10樓➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#前菜 💭 原來韓國整雞既方法唔係淨係得炸同人參雞,仲有燉雞,第一次試😂叫完野食會有啲前菜,都係一貫韓國餐廳做法,有芽菜、泡菜同泡青瓜🥒啲咪唔濃抵讚,唔會食完就想飲水💧.#鳳雛燉雞 #小辣 $248💭 用得舖頭名做餸名就必定招牌菜啦😏燉雞有少少中菜既感覺,啲雞去晒骨啖啖肉好user friendly,而且燉既時間夠長所以啲雞都變晒色好入味🐔碟野唔係淨係得雞,紅蘿蔔🥕青瓜同薯仔都有啲係入面,有菜有肉好均衡🥔仲有大約一人份量既冬粉,煙煙韌韌又索晒啲味好正🤤加加埋其實都夠兩個人share食,本身諗住叫個白飯最終都食唔落無叫,大家都記得要食得晒先好叫,唔好做大晒鬼呀😜.#梨汁 $18💭 韓國罐裝野飲當中最鐘意就係飲呢個有果肉既梨汁🍐如果尼呢度食野推薦坐卡位,佢地每個卡位側邊都有插頭可以叉電好高級,坐得又舒服加分🔌
📍 鳳雛燉雞
旺角彌敦道726號10樓