2024-05-24
#20240513 🤍📍 竹虎京堂 @taketorabamboo 九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 10樓4號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #茶碗蒸 💭 下午茶時段尼到呢間野見有啲平平地既餐就坐低試下,餐可以揀跟茶碗蒸或者麵豉湯,蛋蒸得幾好,好滑身,不過除左面頭隻蝦仔同片菇之外,下面就全部都係蛋,再無其他料😅.#馬刀貝赤貝 $48#北寄貝三文魚 $48💭 除左魚生,下午茶餐都可以揀熟食既,不過大部分都係炸野,魚生份量每碟大約兩三塊,然後佢仲係combo咁叫,所以預每款魚生得一片左右,馬刀貝同赤貝麻麻地,帶輕微腥味,北寄貝同三文魚就正正常常,反而有啲意外塊三文魚切得幾厚🐟. 🥢 #鮭魚飯團 🥢 #冷烏冬 💭 主食可以加錢要蕎麥麵,今次試左兩款唔使加錢既,個冷烏冬有跟一隻生既鵪鶉蛋好特別,加埋落啲汁度點尼食入口滑好多,再加埋wasabi有咸有辣仲有蛋香好豐富👍🏼飯團三文魚肉唔算多,但啲飯有味所以麵好易食晒一咸三個唔會覺得dry🍙.#九龍灣美食 #🐷在九龍灣 #🐷_食
📍 竹虎京堂 @taketorabamboo
九龍灣宏照道38號企業廣場5期MegaBox 10樓4號舖