要喺中上環一帶搵地方鋸扒唔難,但要有質素又抵食嘅就真係有啲難度~ 不過我上星期二搵一間想推薦俾大家👉🏼 𝐎𝐫𝐤𝐚 𝐑𝐞𝐬𝐭𝐚𝐮𝐫𝐚𝐧𝐭 & 𝐒𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐭𝐲 𝐂𝐚𝐟𝐞 ,佢哋逢星期二有肉眼扒買一送一嘅promotion😲‼️店員幾熱情又親切咁介紹食物同飲品,又會輕輕講解一下肉眼嘅部位👍🏼 window seat又特別有異國風情~➿ 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌成個presentation好完整,木盤上🪵已經有齊沙律🥗 餐湯、肉眼🥩 當日餐湯係南瓜湯🎃 好厚滑,南瓜味道好香甜!澳洲肉眼扒肉質柔軟而帶點嚼勁~ 兩款Chef Special Diane sauce,如其名,兩款醬汁味道真係好特別,同ribeye好夾,我哋鍾意芥末黃色嘅醬汁多啲,酸酸地又有少少香草味道,食到最後特別解膩~同White/ Rose Wine都搭配!➿ 𝑽𝒊𝒍𝒍𝒂 𝑴𝒂𝒓𝒊𝒂 𝑷𝒓𝒊𝒗𝒂𝒕𝒆 𝑩𝒊𝒏 𝑺𝒂𝒖𝒗𝒊𝒈𝒏𝒐𝒏 𝑩𝒍𝒂𝒏𝒄 𝑴𝒂𝒓𝒍𝒃𝒐𝒓𝒐𝒖𝒈𝒉 𝑵𝒆𝒘 𝒁𝒆𝒂𝒍𝒂𝒏𝒅 🥂➿ 𝑪𝒉𝒂𝒕𝒆𝒂𝒖 𝒅𝒖 𝑹𝒐𝒖𝒆𝒕 𝑬𝒔𝒕𝒆𝒓𝒆𝒍𝒍𝒆 𝑪ô𝒕𝒆𝒔 𝒅𝒆 𝑷𝒓𝒐𝒗𝒆𝒏𝒄𝒆 𝑭𝒓𝒂𝒏𝒄𝒆 🌹唔飲酒嘅話,佢

➿ 𝑶𝒓𝒈𝒂𝒏𝒊𝒄 𝑹𝒊𝒃𝒆𝒚𝒆 𝑺𝒕𝒆𝒂𝒌

同White/ Rose Wine都搭配!

唔飲酒嘅話,佢哋嘅Mocktail都係款唔錯嘅選擇~

➿ 𝑨𝒑𝒑𝒍𝒆 𝑭𝒊𝒛𝒛
加咗Cranberry,甜甜酸酸,幾醒神開胃🤤