2025-02-26
#20250215 📝📍 #港久新街 @soulguidetst 尖沙咀金馬倫道5號太興廣場2樓➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖ 🥢 #麵豉湯 💭 呢度叫個lunch set就會跟個海帶豆腐麵豉湯,平時果啲得兩粒豆腐,然後就全部都係得返啲湯,呢碗真係有史以尼見過最多豆腐既麵豉湯,雖然樸素但足料呀~.#洋蔥牛肉丼 $62💭 一上枱無可否認係有啲熟悉既感覺😅不過佢又有啲唔同,呢度用啲牛肉無咁多肥膏位,個飯仲有好多飯素,加埋啲淋晒既洋蔥一齊撈飯就超正🧅.#蒲燒鰻魚丼 $62💭 上枱比大大條鰻魚surprise到,差啲就長過個碗既直徑,而且佢唔係唔係平時壽司面頭好薄果啲,佢係長得尼好厚實tim,食落真係令人感到好滿足🥰. 🥢 #竹蔗矛根水 +$3 🥢 #凍檸蜜 +$3💭 以為尖沙咀食個lunch閒閒地都要八九十蚊埋單啦,無諗過原來都可以有啲平野食🤪普通熱飲直頭個餐包埋,凍飲都係加$3,行過尖沙咀不妨一試😎.#尖沙咀美食 #🐷在尖沙咀 #🐷_食 .#美食 #優惠
📍 #港久新街 @soulguidetst
尖沙咀金馬倫道5號太興廣場2樓