5 day(s) ago
#20250216 📝📍 #VibeTheFusionCorner @vibecornerhk 東涌富東街6號富東廣場地下1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#DinnerSet #雞肉炒麵 $65💭 呢個係成餐飯入面最中式既一款野食,如果撇除左個醬同面頭啲芫荽生洋蔥,其實佢就係平時街邊小食檔果啲好有鑊氣既炒麵,有雞肉又有菜有椒非常豐富,算係尼泊爾菜既入門級🇳🇵.#蔬菜饃饃 $75💭 講到尼泊爾菜又點可以唔試下饃饃呢,其實佢同平時食開啲餃子都無咩分別,只係感覺扁身啲,蔬菜餡係椰菜同椰菜花再加啲印式香料味,配佢個有啲木魚味既汁食都幾得意🥟.#手撕豬肉刈包 $68💭 一份有3個,每個都唔算好大個仲好,唔好以為食包會好dry,呢個絕對顛覆想像,面頭有芫荽同紫椰菜絲擔當蔬菜部分,而個手撕豬肉食落甜甜地,咬落係會咇汁咁juicy,呢個絕對稱得上係今餐既mvp🥇.#炸玉米餅 $48💭 要講成餐入面最有南亞裔氣色既就一定係呢個喇~雖然佢個樣睇落好似酒樓果啲粟米蝦球咁,但係完全兩樣野尼,呢個咬落係實心薯仔咁既質地,而且好重八角定肉桂既香料味,一碟有咁多個夠晒飽肚😎. 🥢 #熱情果魔法 +$22#芬
東涌富東街6號富東廣場地下1號舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#DinnerSet #雞肉炒麵 $65
#蔬菜饃饃 $75
#手撕豬肉刈包 $68
#炸玉米餅 $48
🥢 #熱情果魔法 +$22
#芬達 $12
💭 可能因為尼泊爾菜會落好多香料,所以都算係重口味既菜式,沙冰跟餐叫平一半真係好抵,食完啲野飲返啖喉嚨即刻舒服晒,再唔係叫罐汽水飲都好爽😌
#東涌美食 #🐷在東涌 #🐷_食