2024-06-07 173 views
週末想飲番杯可以去lee間西班牙酒吧餐廳🍸 餐廳環境充滿藝術元素,氛圍好正,好有輕鬆休閒嘅舒適感,啱晒Happy Hour、一大班人聚會、我去嘅當晚仲有指紋分析tim 我地叫左2杯🍸▫️巴黎時裝展🥂以vodka為酒底,加入新鮮樹莓、荔枝、蜜桃果肉+ sparkling wine製作嘅調酒酒,果香好出,好易入口,另外杯邊仲加左一片特別型態嘅檸檬係面,望落非常elegant ,飲落亦有好清新嘅感覺🍋▫️桃之夭夭 🍹調酒師話製作Lee杯調飲桃之夭夭嘅靈感係源自於詩經桃夭,的確調飲嘅外觀望落非常鮮豔奪目就好似一朵嬌豔嘅桃花咁🌸飲落去亦非常有層次,先是清新甘甜嘅蜜桃汁,慢慢會有淡淡橙香味,同時青檸及紅莓汁亦帶出清新酸甜感,調酒師話其實仲加左少少芬達入去tim😉飲落味道非常夾,係完美結合▫️手搖海鮮🦐🦞擺盤有西班牙海鮮飯嘅感覺,入面嘅龍蝦鮮甜肥美,墨魚同埋魷魚亦非常彈牙脆爽,帶子、青口同蝦肉都非常細嫩鮮甜。甜辣椒粉調味好好食😋▫️ mozzarella炸芝士🧀完美佐酒小食,炸到半溶,芝士有拉絲👌🏻

我地叫左2杯🍸

▫️巴黎時裝展🥂

▫️桃之夭夭 🍹

▫️手搖海鮮🦐🦞

▫️ mozzarella炸芝士🧀
完美佐酒小食,炸到半溶,芝士有拉絲👌🏻