2024-10-03
好耐無同屋企人出街食飯喇,早排我地去左屋企附近既半島漁港食晚餐🥢酒樓座位寬闊,唔會同隔離枱貼得好埋,比較明亮開揚~侍應好好呀,將我地安排坐係大魚缸隔離🐟Gavin好鍾意係度睇海鮮~呢度星期一至五晚市燒味3選1都係1蚊❗️可以揀至尊燒鵝、極品BB豬或者海南文昌雞~🥢原個菠蘿咕嚕肉菠蘿好鮮甜多汁🍍咕嚕肉經微烤後口感酥脆,肉質都好嫩~每一件都係沾滿酸甜醬汁,好惹味🤤Gavin食左好多(連洋蔥都唔放過😂) 🥢金粟雞蓉魚肚羹正正常常既魚肚羹,每人可以食到2碗左右,魚肚係粒狀都幾彈牙,小朋友撈埋飯一齊食左好多😆🥢瑤柱蛋白炒飯飯炒得幾靚,夠乾身👍🏻瑤柱絲同埋蛋白既份量唔少,整體味道唔會好咸,Gavin食得好滋味😋🥢極品BB乳豬我地係平日夜晚去,所以可以用$1食到BB乳豬😚佢係按照人數而定,我地係2-4人份量所以有8件乳豬🙂↕️原來所有燒味均為每日即場新鮮燒製,唔怪得之口感係脆卜卜喇😱$1叫一碟過下口癮都唔錯!
🥢原個菠蘿咕嚕肉
🥢金粟雞蓉魚肚羹