2007-06-25
平時都無咩去大尾篤玩,今日去,先知原來有咁好味既餐廳係度!就係大尾篤既泰太廚房,同成班班fd係門口諗住會好貴,但見到出面好正!係門口已經見到架篤篤車係度,好有氣勢!好多人都走埋去影下相先捨得走,入到去原來仲有花園坐,勁好feel!不過最後揀左坐出面~因為可以對住個湖~好似去左芭提雅咁!真係好有泰國feel!又可以睇住師傅係度燒乳豬!1於試下!1坐低,待應擺低餐牌比我地就個個搶住睇~睇落~都唔係好貴咋wo!我地叫左個冬陰公湯,清炒雜菜,泰北炒羊腩,炸豬手,咖喱炒蟹,同埋出左去海鮮檔揀左1條烏頭用來鹽燒。特別想講係咖喱炒蟹..d汁勁好味..待應話係特別加左椰青水同埋椰青肉..令到咖喱味更香甜!原來呢度仲係白飯免費任裝..唔洗哂左d咁正既咖喱汁炒羊腩都要1試..酸酸辣辣..食上隱..超正..冬陰公湯..好正宗..同之前我去泰國玩個d冬陰公湯差唔多1樣..好入味..鹽燒烏頭..睇住師傅係出面燒..由1頭生變熟..不過擺低個陣..見到好似loongloong地咁..但跟住先知..原來食鹽燒烏頭係食肉架咋..1打開層皮..勁香..點埋d酸辣汁..good!!好好味!食完之後睇下出面d報紙..原來全
炒羊腩都要1試..酸酸辣辣..食上隱..超正..
鹽燒烏頭..睇住師傅係出面燒..由1頭生變熟..
食完之後睇下出面d報紙..原來全部都係無味精..仲上過好多份報紙同雜誌..無後悔過來左呢度食!我諗我以後去大尾篤都係去泰太食!!
今餐真係我食得最開心又最有益既1餐!good!