2017-01-21
最近(都講左幾十年),想減肥,係太古打完拳就會去鰂魚涌搵野食,一向有選擇困難既我,左揀右揀決定入黎安南食越南野!由於我想減肥,唔想食咁肥咁油膩咁咸😎最後我決定!!!食撈檬!!!但係唔爭氣又為食既自己,口裡說不落order時卻很誠實~叫左個三拼.....撈檬...朋友反曬白眼,我笑住講:通常啲三拼份量都好少,點知一送到上黎😧係咪咁多餸啊啲肉唔洗錢咩!勁多,真係勁多,我一個努力減肥既女仔係無可能食到咁多肉同啲撈檬,入正題:撈檬好味,黎三次食三次,口感雖然乾身但唔會好硬,加上花生碎好香,菜絲蘿白絲加埋個汁,好清新。我最唔中意啲汁酸既,安南個汁我覺得好岩胃口,而且好濃味,唔似出面啲大型連鎖店溝稀曬。三拼有1. 香茅豬扒(係薄豬,豬個質感有小小韌,可接受既,但好入果,真係好入味,同埋份量好多,我唸起碼3份2塊)2. 炸雞鎚x2 (皮薄,雞唔算jussy但都滑),3.扎肉x 2(個扎肉係食完會 Er.........都係放棄啦...係濃味,但味道好奇怪,香料好多,我食唔慣,或者你會中意ge..第二係朋友叫既珈喱牛腩飯佢話個汁幾濃味,岩撈飯(上次食茄汁咸到要加水落湯),今次係有小小驚喜既~牛腩都算入
係太古打完拳就會去鰂魚涌搵野食,
一向有選擇困難既我,左揀右揀決定入黎安南食越南野!
由於我想減肥,唔想食咁肥咁油膩咁咸😎
最後我決定!!!食撈檬!!!
但係唔爭氣又為食既自己,口裡說不落order時卻很誠實~
叫左個三拼.....撈檬...
朋友反曬白眼,我笑住講:通常啲三拼份量都好少,
點知一送到上黎😧係咪咁多餸啊啲肉唔洗錢咩!
入正題:
三拼有
2. 炸雞鎚x2 (皮薄,雞唔算jussy但都滑),
牛腩都算入味,但口質都係偏韌!