2008-05-08 6 views
報紙日日賣廣告, 見佢個$1 A5和牛刺身賣相好吸引, 趁友人想打邊爐就順勢試一試可能平日關係, 只係三,四檯客, 地方幾闊落, 檯邊放左調味架, 岩晒我地呢d食食下又要加蔥,辣椒等既人未落單已放低碟和牛刺身, 份量少, 一定唔係報紙所講值$480, 牛味唔重, 雪花紋又唔多, 入口無甘香, 差. 雖然呢間店主打刺身同都有唔少貴價食物, 但伙計完全無硬銷, 湯底有泡浮面又會幫忙撥走, 服務方面算唔錯芫茜皮蛋湯底 - 好多皮蛋, 但可惜唔係糖心筒蠔 - 蠔身飽滿, 不過嫌蠔鮮味唔夠四寶丸 - 一碟八粒, 份量好似少左D, 其中薑汁豬肉丸最令人驚喜, 薑味香濃手切肥牛 - 牛味濃, 肉質幾滑雞子 - 分新鮮同雪藏兩種, 要了平那種, 雞子大大粒, 雖雪藏貨但咬開仍很嫩滑牛脷 - 第一次用牛脷打邊爐, 味道有少羶, 牛脷都係用來燒好D桂花蚌 - 蚌身粗大厚肉, 口感爽口鮮甜魚皮餃 - 普通是晚主攻藍妹, 特價都要$18/罐, 好似貴左D其實食物算唔錯, 不過奈何價錢偏費兼份量偏少, 地方又太唔就腳, 再來恐怕都要講緣份

芫茜皮蛋湯底 - 好多皮蛋, 但可惜唔係糖心

筒蠔 - 蠔身飽滿, 不過嫌蠔鮮味唔夠

手切肥牛 - 牛味濃, 肉質幾滑

桂花蚌 - 蚌身粗大厚肉, 口感爽口鮮甜

魚皮餃 - 普通

是晚主攻藍妹, 特價都要$18/罐, 好似貴左D

$1 和牛刺身
手切肥牛
牛脷
$450 (Dinner)
手切肥牛
牛脷