2019-07-11
上星期去左pierside afternoon tea。覺得好抵食。而且服務好好。今日同媽媽去食semi-buffet lunch。響okibook網訂枱。話套餐有9折。訂枱時要求左要海景位同講左食生日飯(媽媽星期日生日我地食中菜。今日先食個light lunch)。去到餐廳職員Carlos(服務非常殷勤)認得我地上星期黎過。主動話有海景枱或近buffet枱中間位。因為驚媽媽用手杖行會吾方便。非常細心。Semi-buffet Lunch, 3道菜188蚊本身buffet有pizza + 6款沙律+ Parma ham+smoked salmon。食哂已經飽。我覺得沙律好好食南瓜湯好yummy, 奄尖家姐都覺好好飲媽媽的主菜。太平洋煎鯛魚(另加40蚊)。個魚幾滑我同家姐都要左Linguine with fresh mussel 。呢個真好吾ok.個扁意粉煮到太林。完全不al dente。而且無味甜品普通喇creme brulee完全不像樣太實餐廳知媽媽生日。忽然攞出一個甜品盆送我地非常驚喜味道其次。餐廳甘有心意。客人一定好開心囉埋單竟然仲有85折573.8蚊。原先都吾太肯定係咪有9折?
Semi-buffet Lunch, 3道菜188蚊
南瓜湯好yummy, 奄尖家姐都覺好好飲
媽媽的主菜。太平洋煎鯛魚(另加40蚊)。個魚幾滑
甜品普通喇
creme brulee完全不像樣太實
餐廳知媽媽生日。忽然攞出一個甜品盆送我地非常驚喜
味道其次。餐廳甘有心意。客人一定好開心囉
埋單竟然仲有85折573.8蚊。原先都吾太肯定係咪有9折? 我覺得呢度食物吾算特別好。但係服務真no.1 個個server都好有禮貌。尤其係Carlos(經理?)。笑容滿面。絕對係令人come again既餐廳