夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-01-10 114 views
平時聽同事講呢間食omakase都幾出名,不過今日就同老公過嚟試佢嘅鐵板燒晚餐,估唔到都有返咁上下水準,每款菜式都冇令到我哋失望💚宫崎 A4 和牛肉眼 油脂分布勁靚😍 原來以關西風壽喜燒方式去整!令牛肉眼 食落去油分更香❤️ 但又唔會蓋過左本身嘅味道😍由餐廳親自安排的日本野菜盛合確保食客能享用最新鮮的蔬菜,鮮鮮甜甜的,相當有質素!季節先付上場啦!​​擺盤好靚🥰海膽豆腐配三文魚籽鱈場蟹;豆腐質地好香滑❤️海膽同樣鮮甜🥰​​入口好Juicy❤️使用黑松露炒的北海道帆立貝,北海道帆立貝🐚炒黑松露真係冇得頂,每一啖都好似👼悅耳嘅音樂咁令人心情愉快。帆立貝肉質嫩滑,入口即溶嘅感覺👄,加埋啲香濃嘅黑松露🍄,真係帶你去咗味覺嘅極樂世界🌈。煮得啱啱好嘅帆立貝,表面金黃酥脆🔥,而入面又保持咗啲汁嘅鮮美,至於黑松露,佢嘅香味深遠幽雅,隱隱約約咁引領你嘅味蕾去發現啲新嘅境界🌟。每一啖都食到啲帆立貝同黑松露嘅完美配搭,實在係味覺上嘅盛宴🎉。而家呢道菜,真係成為我餐桌上嘅焦點🍽️,每次同屋企人分享嘅時候,我哋都會爭住食咁激烈😋😍!總之,北海道帆立貝炒黑松露,真係美味至極,勁推薦👍!當天我哋同師傅知道我哋兩位都好鍾意食鮑

當天我哋同師傅知道我哋兩位都好鍾意食鮑魚,特意幫我地簡舊靚又FRESH既南非活鮑魚,終於有新鮮海苔醬可以做調味。
下次一定要同老公過嚟試埋佢哋嘅Omakase 先得喇💕