2019-09-27 613 views
話說天氣開始轉涼,突現想打個邊爐,咁岩岩經過大快活有人打緊邊爐,就想入去試下,大快活係一間快餐店,本來對佢無乜大期望,於是我點左一份豕肉火鍋,叫左麻香雞湯,一開始聞到個湯底都幾興奮,因為真係幾香。火鍋料包括娃娃菜,南瓜片,cheese sausages,肉丸,金菇,烏冬,同埋重點嘅兩份豕肉。火鍋醬料是自助的,有火鍋醬油,蒜蓉,辣椒。個火鍋醬油都幾香,應該係有煮過。一開始食其他配料時都幾滿意,但係準備落豕肉時,發現根本痴實晒起隻碟度,完全係無解過凍,冰實左。我等左勁耐都無辦法落到啲豕肉落去,最後我用火鍋嘅水蒸氣蒸左起碼5分鐘,先開始解到少少凍。。。
2019-09-26
$80 (Dinner)