2021-12-25
👣 渝痴漁醉 Drunken Fish👣🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟揾到呢間樓上雞煲烤魚放題嘅餐廳 夜晚嚟都真係全場滿座 晚市每人$128無加一仲可以任食2小時放題總共有4款煲底可以揀👉🏻重慶麻辣雞煲/烤魚/肉骨茶煲/胡椒豬肚雞煲揀咗之後就可以去自助區度拎其他配料或者飲品啦!基本配料方面其實都充足 有丸類 麵類 蔬菜 肥牛 雞肉 豬肉 菇類 芝士腸 豆腐卜 芋頭 蔬菜等等另外仲有少少熟食都可以等待滾嘅時候食😋飲品方面唔算多 但係都有汽水 啤酒 茶等嘅基本選擇 如果唔想淨係齋雞煲打邊爐都可以另外單點其他菜式 再食飽啲⭐️⭐️胡椒豬肚雞煲 HKD$128⭐️⭐️因為唔食得辣所以揀咗呢款比較冇咁濃味嘅煲底湯底係淡黃色 充滿雞油精華 帶濃郁雞湯香味同少少胡椒味充滿入面嘅豬肚同雞件都夠兩人份 一年都有豬肚幾爽口又彈 雞件肉質滑溜唔會太柴整體來講 以呢個大眾價錢來講 可以食到飽又多選擇都不錯 夜晚同朋友聚下舊 又唔知食咩呢度都係其中一個選擇 丸類都幾特別 有啲款真係未見過 仲有款長條型嘅芝士年糕 寬粉都幾好食 淥完之後煙韌彈牙又吸晒湯底嘅精華最後餐廳仲送咗豆腐花俾我哋食雖然唔係自家製 但係食完雞
🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟🐟
揾到呢間樓上雞煲烤魚放題嘅餐廳
夜晚嚟都真係全場滿座
晚市每人$128無加一仲可以任食2小時放題
總共有4款煲底可以揀
👉🏻重慶麻辣雞煲/烤魚/肉骨茶煲/胡椒豬肚雞煲
揀咗之後就可以去自助區度拎其他配料或者飲品啦!
另外仲有少少熟食都可以等待滾嘅時候食😋
丸類都幾特別 有啲款真係未見過
仲有款長條型嘅芝士年糕
寬粉都幾好食 淥完之後煙韌彈牙又吸晒湯底嘅精華
最後餐廳仲送咗豆腐花俾我哋食
雖然唔係自家製 但係食完雞煲之後有碗豆腐花食都幾解膩!