2022-06-24
想食片皮鴨,見到佢$168就去試吓。其實以呢一個價都冇咩好投訴。一早喺OpenRice訂咗枱。最怕係有啲餐廳冇得訂枱要去到Walk in排隊。呢間有得預先訂枱就揀呢間。食片皮鴨唔需要預訂。餐廳環境係一般傳統酒樓。感覺好似去返細個嘅時候同親戚去飲茶咁。晚市冇咩人。book咗7:00嘅枱,由我入去到我食完走,餐廳都唔滿。侍應嘅服務態度好好,親切,有禮貌。因為唔多人,唔會好嘈,亦都舒服。四個人,叫咗五個餸。有炸鮮奶,片皮鴨,椒鹽鮮魷,冰鎮咕嚕肉,同埋酸菜魚。個炸鮮奶嘅味道似係韓國香蕉牛奶嘅味道。如果唔鍾意食香蕉嘅人,就唔好叫啦。片皮鴨$168 ,所以對佢嘅要求唔係好高。個皮脆脆地。鴨香唔重。反而佢嘅胡椒味幾重下。我覺得過得去啦。再唔係,我當佢係一隻無骨嘅燒鴨咁食。冰鎮咕嚕肉幾好。鍾意佢完全冇骨。椒鹽鮮魷嘅魷魚細細粒 炸得唔係太脆。但係都香口嘅。配飯一流。個酸菜魚一啲都唔辣。適合啲食唔到辣嘅人。買單大概每人$200。
冰鎮咕嚕肉幾好。鍾意佢完全冇骨。
個酸菜魚一啲都唔辣。適合啲食唔到辣嘅人。
買單大概每人$200。