Restaurant: Ying Dining
Info:

2024-10-04 7257 views
呢間新開的酒樓中午專注於提供精緻的點心和晚市小菜,環境雅致,氛圍輕鬆,讓食客享受愉快的用餐時光☺️菜單上更是精心挑選了多款美味的佳餚,讓每位食客都能找到心儀的美食。新張期菜單中午有$4.8一籠小籠包,$8.8一籠燒賣🤩晚市則$188有超級惹味嘅窯燒雞一隻,或$238一隻要燒雞一隻要燒雞加配一款小菜,好抵食,下次一定要試下佢哋嘅晚市🤤🤤椒鹽魷魚酥這道椒鹽魷魚酥外酥內嫩,魷魚經過精心醃制,炸至金黃酥脆,撒上香濃的椒鹽,讓每一口都充滿了香氣與風味。魷魚的鮮甜與椒鹽的微辣相得益彰,讓人一口接一口,無法抗拒🤤盈館一品炒飯盈館一品炒飯色香味具全,米飯粒粒分明,搭配新鮮的海鮮、肉類和蔬菜,炒至金黃,香氣四溢,讓人回味無窮☺️原隻鮮蝦腸粉這道原只鮮蝦腸粉以新鮮的蝦仁為主角,腸粉皮薄透,滑嫩可口,包裹著鮮蝦,口感極佳。搭配特製的醬油,讓整道菜的味道更加豐富,無論是作為點心還是主菜,都能讓人感受到海鮮的鮮美😋山竹紫薯流心球這款山竹紫薯流心球外皮酥脆,內餡則是香甜的紫薯流心,口感獨特。當你咬開外皮,流心的紫薯餡料瞬間流出,帶來驚喜的味覺體驗,既美味又具視覺享受,是一道創意十足的甜品😍😍鮮竹卷香脆版鮮竹卷,龍蝦湯

椒鹽魷魚酥

盈館一品炒飯

原隻鮮蝦腸粉

山竹紫薯流心球

鮮竹卷
香脆版鮮竹卷,龍蝦湯淋喺面上,湯汁濃郁,鮮香四溢。每一口都能感受到海鮮的鮮甜與湯底的醇厚,讓人陶醉於這道美味的海鮮佳餚中🥰

桂花糕
桂花糕是一道傳統的甜品,口感柔軟,香甜可口,散髮著淡淡的桂花香氣。每一口都能感受到桂花的清香與糕點的細膩,讓人心情愉悅,適合在用餐後享用,作為完美的收尾😍

📍盈館 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場7樓

#盈館 #旺角美食 #美食推介 #人氣酒樓 #新張優惠 #點心 #小菜 #窯燒雞 #必食推介 #酒樓 #港式酒樓 #性價比高 #環境舒適
2024-09-29
Tea
  • 山竹紫薯流心球
網上見到呢間酒樓做緊晚市超特價二選一 ,半隻脆皮吊燒雞$18(原價$128)!一隻$38(原價$238),超級抵阿!或者可以揀$48嘅沙巴龍躉(原價$188),2-7位起一條,8位起兩條,屋企人同我都好鍾意食魚,有咁抵食嘅優惠,即刻帶埋屋企人嚟試吓先😋!不過要留意返優惠星期五六係不供應的‼️🐟沙巴龍躉 $48蒸嘅時間控制得啱啱好,魚肉保持嫩滑,魚腩位洗得乾淨無腥味,$48呢個size夠4個人食,真係好抵阿!🌟第三口孖寶:🐤盈館金牌吊燒雞(半隻)、🦪薑蔥焗桶蠔 $268吊燒雞外皮香脆,肉質嫩滑,唔洗沾汁食都得,本身已經好入味。薑蔥焗桶蠔嘅蠔走油後令外層微微焦香脆身,蠔肉算肥美,薑蔥爆得好香口。🦐黃金焗海蝦 $128海蝦炸到蝦殼卜卜脆,蝦肉新鮮緊實,鹹蛋黃醬包實每隻海蝦,味道好惹味呀!🐟薑蔥煎焗龍躉球 $168龍躉球嫩滑肥美,吸收晒炒過嘅薑蔥嘅香氣,入口充滿鮮味。🐷卜卜脆燒腩仔 $73外皮卜卜脆,唔會硬身。 咬落去瘦肥相間嘅燒腩仔,油香四溢,配埋芥末醬食,味道更正。💦海鹽燒鮮鮑魚 $168/4隻鮑魚已經起咗肉,放喺鮑魚殼上面,賣相燒得啱啱好,唔會硬身,肉質新鮮爽彈,海鹽令鮑魚嘅鮮味更加突出。

🐟沙巴龍躉 $48

🦐黃金焗海蝦 $128

🐟薑蔥煎焗龍躉球 $168
龍躉球嫩滑肥美,吸收晒炒過嘅薑蔥嘅香氣,入口充滿鮮味。

🐷卜卜脆燒腩仔 $73

💦海鹽燒鮮鮑魚 $168/4隻
鮑魚已經起咗肉,放喺鮑魚殼上面,賣相

🥬蒜蓉炒豆苗 $118
份量好似座山咁😍!豆苗清甜翠綠,炒得濕潤得嚟保持口感爽脆,落好多蒜蓉落去炒,蒜香味十足!

📍 盈館
2025-01-06
Dinner
6 day(s) ago 0 views
~脆皮燒雞半隻$18 (原價$128) 🍗呢個真係超抵食😋,$18出面一隻雞髀都唔知買唔買到😂。雖然呢個價錢但係一啲都唔馬虎,個外皮燒到金黃色超靚仔😍,d雞油浸埋出嚟好正🤤。~ 酥炸桶蠔($168)🦪炸桶蠔外皮夠香脆😙,入面鮮嫩多汁,口感十足。保留咗鮮味得黎又唔會覺得好腥😝。~椒鹽大尾鮮魷($168)🦑呢個份量好足,配搭埋椒鹽更加惹味🤓。建議大家可以配搭其他嘢一齊食,如果唔係不停keep住食個嘴可能會損🙂‍↕️(個皮炸得太脆,好容易會刮到個嘴🤣)。~海鹽燒鮮鮑魚4隻($168)又係熱氣嘢,成家人飲食都好唔健康😂(不過一次半次)。呢個其實感覺同鮮魷有啲似🤔,不過就再有咬口d。~ 沙巴龍躉 $48 (原價$188) 🐟老豆嘅最愛,4個人食size岩岩好😗。魚嘅肉質幾鮮嫩🤓,簡單清蒸配搭豉油同蔥更加食到原有嘅鮮味😌。~上湯焗澳洲龍蝦伊麵($388)🦞呢個真係好耐冇食🙂‍↕️,龍蝦伊麵先係重點😌,吸收晒龍蝦嘅鮮味又夠掛汁😋。上面食咗咁多炸同埋乾身嘅嘢,食返呢個濕濕地就岩哂😎。~杞子桂花糕($28)🍮懷疑我細佬上一世係貴妃🤣,每次去親酒樓都要食桂花糕😌。不過做飯後甜品都唔錯嘅😙,淡淡嘅桂花香唔會太膩
~脆皮燒雞半隻$18 (原價$128) 🍗

~ 酥炸桶蠔($168)🦪

~椒鹽大尾鮮魷($168)🦑

~海鹽燒鮮鮑魚4隻($168)

~ 沙巴龍躉 $48 (原價$188) 🐟

~上湯焗澳洲龍蝦伊麵($388)🦞

~杞子桂花糕($28)🍮
懷疑我細佬上一世係貴妃🤣,每次去親酒樓都要食桂花糕😌。不過做飯後甜品都唔錯嘅😙,淡淡嘅桂花香唔會太膩。

~汽水($12)

~藍妹($38)
2025-01-13 102 views
盈館在熱鬧旺角的中菜館, 佈置雅緻, 環境舒適寬敞 , 廚師以精湛的廚藝, 用心製作傳統粵菜,做到色香味俱全。沙巴龍躉 $48 /晚市優惠 清蒸是我最喜歡的食魚食法, 魚肉保持原汁原味,鮮香嫩滑, 加上蒸魚豉油及香蔥絲提香, 令到魚肉鮮味提升, 拌飯一流。黃金蝦 $108 . 大蝦完全被金黃色的鹹蛋黃包裹著, 令人垂涎 , 咬下去 ,甘香鹹蛋黃完全滲入蝦肉中, 鮮甜爽彈 , 啖啖濃郁鹹香味道 , 邪惡吸引 。欖菜四季豆 $118 . 翠綠的四季豆, 入口軟嫩 , 加上淡淡欖菜的鹹香, 簡單而美味。花膠走地雞煲 $128 (原價 $198)打開煲蓋, 傳來濃厚雞湯香氣, 十分誘人 , 湯底顏色金黃 , 有矜貴花膠及半隻黃油雞 , 夠曬真材實料 , 先喝一口湯,濃稠鮮甜,帶黏糯的口感, 雞件好嫰滑, 花膠 Q 彈 , 充滿骨膠原 , 滋補又養生, 湯內的娃娃菜, 吸收了湯底精華 , 鮮甜軟淋。脆卜卜燒腩 $73外層卜卜脆,肥瘦比例均勻, 肉香十足, 肥而不膩 , 我愛吃的脆皮燒腩肉。溫馨提示 : 晚市特價優惠 : 沙巴龍躉 $48 (原

沙巴龍躉 $48 /晚市優惠

黃金蝦 $108 .

欖菜四季豆 $118 .

花膠走地雞煲 $128 (原價 $198)

脆卜卜燒腩 $73

溫馨提示 : 晚市特價優惠 :
沙巴龍躉 $48 (原價$188)
2-7位起一條 8位起兩條
星期五六不做此優惠及數量有限

2025-01-13 0 views
喺網上見到 #盈館 做緊限時優惠,$48就有一條約一斤嘅 #蒸原條沙巴龍躉,緊係唔好錯過啦‼️沙巴龍躉新鮮足秤,大大條🐠,用薑葱清蒸煮法,蒸嘅時間啱啱好,肉質既鮮嫩、夠滑,又有咬口😋;加埋海量濃郁鮮甜嘅豉油,全家食到冇停口😘冰鎮咕嚕肉都令人嘩然,因為實在太大盤;由於用上一大盤冰鎮住❄,咕嚕肉外層脆卜卜,肉質就keep到幼嫩🍖,加上酸酸甜甜嘅醬汁🍋,同冰涼嘅口感🧊,食晒都意猶未盡脆皮燒鵝皇(例) 🪿份量都好多,皮脆肉滑又夠熱,再沾上醬汁,配飯食一流瑤柱蝦乾浸菜苗🥬充滿咗海鮮香味;菜苗碧綠嫩滑,加埋瑤柱乾、蝦乾、菇類,一齊放入口中,Juice又有層次感🦐🍄‍🟫Zaza仲Order咗兩碗豐料養生燉湯,燉湯好足料,有豬肉🐷、雞腳🐥、雞翼🐣、粉絲、紅棗等咕吱特別要求Order黑金流沙包🖤,流沙包外皮口感鬆軟,奶黃好似火山爆發咁樣流出🌋,而且好有鹹蛋香,連「奶皇包達人」咕吱都讚好👍🏻有燉湯、有魚、有肉,又有菜,今餐真係好豐富,好滿足呀🥰💰晚市超特價(二選一,星期五六除外,數量有限)沙巴龍躉 $48 2-7位起一條,8位起兩條古法鹽焗雞$88

有燉湯、有魚、有肉,又有菜,今餐真係好豐富,好滿足呀🥰

💰晚市超特價
(二選一,星期五六除外,數量有限)
沙巴龍躉 $48
2-7位起一條,8位起兩條

古法鹽焗雞$88
2025-01-10 0 views
時不時都同屋企人去一盅兩件,貪佢坐得舒服,啲食物大人細路老人家都梗有樣野岩食,行過見呢間做緊優惠就上去試下😌優惠有:午市精選套餐 $428,三款點心、小食、小菜 、飯麵各一款,額外加送一款燒味,$8.8就有一籠3粒菜苗餃,$48一大碟豉椒深海龍躉頭腩炒河,我叫左後面果兩款優惠😛菜苗餃真係又平又足料,好多菜苗係入面,唔會因為特價而縮水,外皮同紅菜頭帶子餃一樣煙煙韌韌豉椒深海龍躉頭腩炒河好大碟,有6塊左右既魚肉,豉椒汁都好多,好惹味黑金流沙包個包好鬆軟,一meet 開熱辣辣既奶黃流心就流出黎,個奶黃餡又唔會好甜,小朋友想食多個都唔驚叉燒腸個腸粉皮好滑溜,好岩小朋友食,入面包住既叉燒都幾多,另個叫左個豉油王炒腸粉比大人食🤫炒得好入味~份量都幾多芝士鮮蝦腐皮卷切法第一次見,打斜切😂不過個腐皮好薄,炸得好脆

2025-01-10 170 views
參觀完花墟的漁農美食嘉年華,行到盈館已經肚餓了。研究完餐牌後,發覺最抵食又想食的,就是叫是日特價的沙巴龍躉,再加冰鎮咕嚕肉,拍蒜豆苗,及1/4 隻脆皮燒鵝。咕嚕肉放在很多冰上冰鎮,初時覺得冰有點多得誇張,但入口時大家都覺得多得有道理。有冰覆蓋的咕嚕肉皮脆內嫩,酸甜汁的味道調得剛剛好。大家都感到滿意,給一個讚。😋👍拍蒜豆苗份量十足,不油不嚡口,大家很快就將它結果了。沙巴龍躉大概有12至14兩,蒸的時間控制得好,魚肉剛剛熟,我愉快地將魚頭、鰭、骨等清理得乾乾淨淨。😋上枱的 1/4燒鵝賣相太吸引,皮脆肉嫩,我只掛住夾鵝脾,充了影相打卡。😋整體來說,所有的菜式味道好又不油膩,服務也令人滿意,價錢又實惠,值得推薦。😊
參觀完花墟的漁農美食嘉年華,行到盈館已經肚餓了。
拍蒜豆苗份量十足,不油不嚡口,大家很快就將它結果了。

2025-01-05
$180 (Dinner)
  • 脆皮燒鵝
  • 沙巴龍躉
  • 冰鎮咕嚕肉
2025-01-10 0 views
旺角食肆林立,相約家中長老聚餐,還是飲茶比較對胃。得悉創興廣場7樓的【盈館】有午市優惠,"鮮蝦菜苗餃"只需$8.8,原價$128的"豉椒深海龍躉頭腩炒河"減至$48,一於來試試。金珠小雞鹹水角 ($32.8)一客3件造型可愛,新鮮炸起金黃卜卜脆。外皮煙韌不痴牙,餡料比例剛好鹹香滋味。雪花墨西哥叉燒餐包 ($35.8)雪花墨西哥叉燒餐包"包皮又香又脆,叉燒下得慷慨,啖啖滿足。鮮蝦菜苗餃 ($8.8) 晶瑩剔透的外皮包看得出有不少蝦肉。鮮蝦爽彈,菜苗翠綠,健康的配搭。白灼田園蔬 ($48)選了唐生菜,灼得剛好,大大碟不會太油。鬆皮格格三層肉 ($158)賣相沒如點心紙般精緻,但件數不少。肥瘦肉層層相間,肥肉入口即化,瘦肉有嚼勁又不會太柴,皮放涼了也是超脆。避風塘脆茄 ($58)粉漿薄薄一層炸得金黃香口,內裡軟綿不會吃得一口油。加上炸蒜鹹香微辣,令人忍不住口一件接一件。豉椒深海龍躉頭腩炒河 ($48)雖是特價也用料十足,有6大件龍躉。河粉炒得有鑊氣不會黏作一團,飽肚抵食。不過每日供量數量有限,下單前要問清楚啊~一班朋友來午餐,還可選午市精選套餐,只需$428,包括三款點心、一款巧手小菜 、一

金珠小雞鹹水角 ($32.8)
雪花墨西哥叉燒餐包 ($35.8)
雪花墨西哥叉燒餐包"包皮又香又脆,叉燒下得慷慨,啖啖滿足。
鮮蝦菜苗餃 ($8.8)
白灼田園蔬 ($48)
選了唐生菜,灼得剛好,大大碟不會太油。
鬆皮格格三層肉 ($158)

一班朋友來午餐,還可選午市精選套餐,只需$428,包括三款點心、一款巧手小菜 、一種特式飯麵及一款小食。並奉送半隻脆皮燒雞、蜜汁叉燒王、兩隻脆皮燒乳鴿或例牌燒味拼盤其中一種燒味,倒也實惠。
2002 views

2025-01-07 0 views
假日同屋企人出去食飯,喺旺角揀一間舒適傳統嘅中菜,食飯之餘仲可以行吓街!而且呢間中菜嘅味道同價錢都非常有水準!超抵食套餐三寶C $698上湯焗澳洲龍蝦伊麵底🦞龍蝦新鮮爽甜,伊麵唔會煮到好淋,兩者吸收上湯汁勁滋味!🤩黑香爽耳慢煎龍躉扒🐟龍躉扒份量多,煎封火喉啱啱好,魚皮夠哂煙韌,加埋兩款木耳一齊食味道更加平衡!😋鮮淮山鮮竹浸菜苗🍲淮山清甜,鮮竹同菜苗索哂上湯嘅濃味,健康得嚟又好味!😍酥炸薑蔥桶蠔🦪 $168蠔嘅數量夠哂多!外皮酥脆,蠔肉飽滿鮮甜,配合薑蔥更加香口惹味!🤤脆皮燒雞(半隻)🐔 $128熱辣辣金黃色嘅外皮,食落肉質嫩滑入味,能夠食得出有雞味!👍🏼原盅螺頭雞燉翅✨ $136非常足料,飲湯之餘仲可以食埋湯料,味道清甜唔油膩,冬天飲就更加暖胃!燒汁雜菌牛小排粒🐮 $148賣相相當吸引,甜甜嘅醬汁包圍住每一舊牛小排粒,火喉掌握得剛剛好,有香味之餘保留到肉汁!🔥

超抵食套餐三寶C $698

上湯焗澳洲龍蝦伊麵底🦞
龍蝦新鮮爽甜,伊麵唔會煮到好淋,兩者吸收上湯汁勁滋味!🤩

黑香爽耳慢煎龍躉扒🐟

鮮淮山鮮竹浸菜苗🍲
淮山清甜,鮮竹同菜苗索哂上湯嘅濃味,健康得嚟又好味!😍

酥炸薑蔥桶蠔🦪 $168

脆皮燒雞(半隻)🐔 $128

原盅螺頭雞燉翅✨ $136

燒汁雜菌牛小排粒🐮 $148
2024-12-01
Dinner
2025-01-03 1281 views
早前同屋企人食飯,揾左創興廣場一間中式酒樓,旺角站E1出口,行5分鐘就到了,方便大家回家,入門口已經見到餐廳的鎮店之作,即係試下其中二款先冰鎮咕嚕肉用上一大盤冰鎮住,賣相好矜貴,咕嚕肉外脆內嫩,外層做得非常好,食落脆卜卜,加上酸酸甜甜的菠蘿,胃口極到大增,讓人一試難忘北京片皮鴨片皮鴨不嬲大人細路都喜愛,鴨的外皮燒到剛剛好,好脆又有香味,鴨肉嫩滑唔會太鞋身,配上甜醬、京蔥絲同青瓜條,真係食到不停口清蒸金花尾班濃郁鮮甜的清蒸金花尾,魚肉鮮嫩,保留魚的原汁原味,少少的魚汁都可以送到二碗白飯蝦乾花膠泡豆苗整碟充滿蝦乾香味,豆苗嫩口清甜,提升了鮮味層次,花膠非常大片有厚度,吃落很入味又夠腍聽聞呢到燒味部大師傅幾代人都是做呢行,真係功架十足盡得真傳!脆皮燒鵝皇好似幾吸引,媲美著名燒鵝店😎私心推薦必試「叉燒」😏呢到性價比幾高,樣樣都各自出色,下次平日來仲有大量優惠呀,優惠數量有限架晚市特價有二選一(星期五六不供應)1️⃣🐓脆皮吊燒雞半隻$18 (原價$128) 一隻$38 (原價$238)脆皮吊燒雞2-5位半隻,6位以上一隻沙巴龍躉 $48 (原價$188)2-7位起一條,8位起兩條盈館旺角彌敦道60

北京片皮鴨

清蒸金花尾班

蝦乾花膠泡豆苗

晚市特價有二選一(星期五六不供應)
1️⃣🐓脆皮吊燒雞
半隻$18 (原價$128)
一隻$38 (原價$238)
脆皮吊燒雞2-5位半隻,6位以上一隻

沙巴龍躉 $48 (原價$188)
2-7位起一條,8位起兩條

盈館
旺角彌敦道601號創興廣場7樓

#盈館 #海鮮酒家 #foodie #高質 #酒家 #酒樓 #香港美食 #抵食 #旺角美食 #人界 #黯然銷魂飯 #hkfoodie #hkfoodblogger #hkig #hkblogger #吃貨 #美味 #香港好去處#搵食推介#好去處 #油麻地美食 #中菜館
呢間酒樓可一不可再,元旦日諗住同家人好好飲餐茶,結果一肚氣!嘢食麻麻都算數,但服務真係勁差。1) 我地落咗單40分鐘,只係送上小菜、腸份,一籠點心都冇。我哋搵經理追單,轉頭就有個阿姐送碟腸粉嚟,下?食咗啦喎2) 我哋叫咗一個點心拼盤,雞包仔/蝦餃/韭菜餃/粉果 各2粒。等多10分鐘就送上嚟,但全部係3或4粒,即係上哂全份。跟住個阿姐又收走返哂,即係我哋又要再等3) 期間我搵咗第二個經理,同佢講返件事,想叫佢check清楚,佢嘅態度好差,好冇禮貌咁叫我講重點,我只係講咗唔夠兩句,就已經叫我講重點,我淨係叫你哋check有咩用?有用就唔會上錯哂! 後來我阿媽出手,佢先至死死氣拎張單去check,但已經搞到我媽咪好勞氣。4) 然後另一個經理,走埋嚟放低兩籠點心,有四粒蝦餃,兩粒粉果,兩粒韭菜餃,話「蝦餃比多兩粒你,就咁就算啦好冇?」 屋企人見佢俾多兩粒,諗住算數,跟住發現冇咗兩件雞包仔,同佢講爭嘢喎,佢就話:「咪俾多咗兩粒蝦餃你囉」 原來嗰兩粒蝦餃唔係因為搞錯晒啲嘢,唔好意思就俾埋你,係迫你換走兩件雞包仔,一啲唔好意思都冇。5) 食物味道方面,我覺得基本都做唔到。海蜇呢啲即食嘢冇味,陳皮牛肉

5) 食物味道方面,我覺得基本都做唔到。海蜇呢啲即食嘢冇味,陳皮牛肉腸粉冇陳皮味,鳳爪係食過嘅當中最難食,牛柏葉好似未蒸夠時間,其餘點心都麻麻哋

6) 屋企人後尾話,第一次俾張枱我哋,張枱臭嘅,之後要求換枱。我仲安慰屋企人,話唔緊要啦,可能嘢食好好食呢,結果就係搞到成家人都食得唔開心

我知呢間酒樓有好多好評,而家我有啲懷疑好評嘅真假,大家要唔要去食,自行判斷。

2025-01-01
$130 (Lunch)
2024-12-31 949 views
而家做緊優惠 午市成本價!菜苗餃只需$8.8!外皮煙韌 餡料豐富 真係好抵食呀👍豉椒深海龍躉頭腩炒河 (原價$128)優惠價只需$48龍躉魚塊大約有六件 夠哂鑊氣 芝士鮮蝦腐皮卷加入芝士好特別 兩者味道幾夾紅菜頭鮮蝦脆皮腸薄薄腸粉皮內包裹住彈牙鮮蝦 生菜及粟米 頂部有櫻花蝦碎 香味十足燒腩仔米粉腩仔屬半肥瘦 配上湯粉感覺唔會太膩 金湯小籠包 內裏注滿湯汁一口咬入真係大滿足 黑金流沙包 每次都必點 一定要趁熱食薑汁炒雜菜 雜菜翠綠 有淡淡薑汁香氣
而家做緊優惠 午市成本價!菜苗餃只需$8.8!
外皮煙韌 餡料豐富 真係好抵食呀👍

豉椒深海龍躉頭腩炒河 (原價$128)
優惠價只需$48

金湯小籠包 內裏注滿湯汁

一口咬入真係大滿足

黑金流沙包 每次都必點 一定要趁熱食
薑汁炒雜菜 雜菜翠綠 有淡淡薑汁香氣

超級超級之差!!!!等咗半個鐘,叫個經理吹一次廚房,佢同我講話廚房做緊,之後我等咗成40分鐘佢同我講話廚房要多20分鐘先可以做到一個餐出嚟,真係超級無敵之差! !有咩理由?我落單之後要等一個鐘先有嘢食?仲同我講話叫我自己睇吓可以點做!:係要等㗎喇你哋!冇計,廚房做緊嘢,未有嘢食住,真係超級過分! !服務態度又差,明明已經唔係滿座㗎啦,都仲要咁耐先有嘢食!問佢哋經理嘅時候回覆嘅態度又極差!!!警世!唔好嚟

警世!唔好嚟

好耐冇飲過茶,聽朋友介紹呢到嘅點心抵食夾大件,味道仲好唔錯,所以就特登嚟幫襯吓💁‍♀️呢度仲會周不時推出特價點心,好似最近嘅菜苗餃只需$8.8,菜苗味道鮮甜爽脆,包住佢個皮好薄😋豉椒深海龍躉頭腩炒河都做緊特價,雖然只係$88,但唔止大碟,仲有6大件龍躉頭腩添😗 不過,每日數量有限,建議入座就order定先😜流沙包都值得一讚,外觀奢華;就算凍咗,奶黃都冇凝固,又比其他茶樓少甜,小朋友食多件,都唔需要擔心蝦餃嘅外皮做得薄而煙靭,蝦肉新鮮爽口,同外皮有一定嘅黏附力,唔容易散開大大件珍珠雞嘅餡料豐富,除咗有海量碎肉,仲有完整鹹蛋黃一個叉燒腸嘅粉皮做得好滑身,叉燒亦都好Juicy;牛肉球加入唔少爽口嘅馬蹄,口感十足;鹹水角以小雞雞造型呈現,好吸睛👀

大大件珍珠雞嘅餡料豐富,除咗有海量碎肉,仲有完整鹹蛋黃一個

放工後,同屋企人相約在油麻地的創興廣場一間中式酒樓共聚晚市,因晚市新推出不少特價優惠菜式,屋企人也是中菜的愛好者,就選擇了這間中菜館。🥬🐟🫖🥢✨ 沙巴龍躉($48),濃郁鮮甜的沙巴龍躉,魚肉鮮嫩,利用簡單的薑葱清蒸煮法,完全保留了游水魚的原汁原味,老少咸宜的美味菜式,這個價錢簡直是物超所值。🐟🍃💨光顧晚市,2人起可以優惠價選擇晚市超特價精選系列(脆皮吊燒雞或沙巴龍躉)。🐥🐟🌟✨ 冰鎮咕嚕肉($138),用上一大盤冰鎮住,令賣相看起來更矜貴,是餐廳的鎮店之作。經典咕嚕肉加上創新的冰鎮手法,外酥內嫩,甜酸汁又唔會太多,得恰到好處,很入味。冰涼的口感提升了整道菜的清新層次,讓人一試難忘!❄🐷️🍖🍋✨ 香芒脆蝦球($168),大蝦的外皮炸得金黃酥脆,蝦肉大隻爽口彈牙,塗上芒果沙律醬,還可伴上沙律菜一起食。🦐🥭✨✨ 啫啫肉碎芥蘭煲($98),打開蓋時香氣四溢,芥蘭幼嫩,入口無渣,肉碎令芥蘭的味道更加鹹香濃厚,煲仔還帶有陣陣的焦香味!🍲🥬🔥好客的經理叔叔最後還請我地食紅棗桂花糕,清香冰爽涼快,正!😋🫶🏼

沙巴龍躉

香芒脆蝦球

啫啫肉碎芥蘭煲

$200 (Dinner)
沙巴龍躉
香芒脆蝦球