2024-10-24
最近我去咗1862 BAR DE TAPAS Y VINO ,食物質素幾高~我哋叫咗兩個Lunch set~Soup 🥣忌廉湯質地滑順,味道濃郁,奶香味十分突出。湯裡面嘅蔬菜新鮮,口感清新,作為開胃菜相當合適,令人感到舒適。Avocado Toast 🥑🍞呢份牛油果吐司真係好吸引!牛油果新鮮滑溜,搭配巴斯克風味臘肉腸同64度水煮蛋,味道層次豐富。酸種吐司嘅口感鬆脆,整體搭配完美,絕對值得一試。Ribeye (6 oz) - Medium 🥩阿根廷6安士肉眼扒煎得恰到好處,肉質鮮嫩,汁多味美。配上西班牙炸薯仔、番茄吐司同俄羅斯沙律,令整道菜更加豐富。每一口都充滿肉香,真係好味!Iced Lemon Tea 🍋🥤冰檸檬茶清新解渴,酸甜比例剛好,飲落好舒服,特別適合熱天飲用。Iced Black Coffee ☕️❄️冰黑咖啡味道濃烈,苦甜平衡得宜,咖啡愛好者一定會鍾意。冰鎮後口感順滑,餐後飲用非常合適。Churros with Chocolate Sauce 🍩🍫外脆內軟,撒上糖粉,配埋濃郁嘅巧克力醬,無疑係甜品愛好者嘅心頭好。每一口都令人陶醉,食完仲想再來一份!
我哋叫咗兩個Lunch set~
Soup 🥣
Avocado Toast 🥑🍞