2008-07-19
上星期五已經卜定檯,點知都要成8:45pm才有檯!我仲卜定芝士蛋糕(有五只味:檸檬、芒果、紅豆、藍莓、咖啡)我地要左半個檸檬、半個芒果。一行十人,來食晚餐,因為有幾個都係想黎幫襯好耐!一坐低,拿拿聲叫了十個菜:1. 酥炸榴槤 (嘩!好好食!d榴槤好似cream咁!都有成十粒!點知原來同桌有幾位都唔食,正,可以食多一粒!)2. 風沙雞 (配一碟好似蒜茸汁既醬,因我無食所以覺得$110半只有d 貴!)3. xo醬炒豬喉嚨(好味!又唔係太辣!好好送飯。)4. 南乳炸豬手 (點南乳汁食,味道唔錯。)5 琵琶豆腐 (幾ok,呢個豆腐都有汁點。)6. 牛肉生菜包 (味道一般,沒有驚喜。)7. 芝士焗西蘭花 (味道都ok。)8. 椒鹽鮮魷 (幾香口,味道都好好。)9. 沙拉骨 (d 沙律唔會太水汪汪,都幾唔錯。)10. 墨汁墨魚丸 11.芝士蛋糕:檸檬及芒果(味道ok,size好細個!但價錢頗貴,一個芝士蛋糕$280!!!)送薑汁涼粉點解我無提到:墨汁墨魚丸好唔好食?因為無食過,又點知咩味呢?我地九點落order,一次過十個菜,九個菜都黎齊,唯一墨汁墨魚丸 一路都無影!咁我咪催下飛型侍應,話
我仲卜定芝士蛋糕(有五只味:檸檬、芒果、紅豆、藍莓、咖啡)
我地要左半個檸檬、半個芒果。
一行十人,來食晚餐,因為有幾個都係想黎幫襯好耐!
一坐低,拿拿聲叫了十個菜:
點知原來同桌有幾位都唔食,正,可以食多一粒!)
3. xo醬炒豬喉嚨(好味!又唔係太辣!好好送飯。)
4. 南乳炸豬手 (點南乳汁食,味道唔錯。)
5 琵琶豆腐 (幾ok,呢個豆腐都有汁點。)
6. 牛肉生菜包 (味道一般,沒有驚喜。)
7. 芝士焗西蘭花 (味道都ok。)
8. 椒鹽鮮魷 (幾香口,味道都好好。)
9. 沙拉骨 (d 沙律唔會太水汪汪,都幾唔錯。)
10. 墨汁墨魚丸
11.芝士蛋糕:檸檬及芒果(味道ok,size好細個!
但價錢頗貴,一個芝士蛋糕$280!!!)
送薑汁涼粉
點解我無提到:墨汁墨魚丸好唔好食?
因為無食過,又點知咩味呢?
我地九點落order,一次過十個菜,九個菜都黎齊,
唯一墨汁墨魚丸 一路都無影!
咁我咪催下飛型侍應,話漏單喎!
佢仲好串咁話:『應該係一次過才整,所以慢,並非漏單。』
但我見到墨汁墨魚丸出現在斜對面的另一張檯上面!
十五分鐘,仲未有影!又再問飛型侍應,
佢竟話:佢地已經整緊!我地係唔同部門做野!
佢一味耍嘴皮子!(意指賣弄口才,或只說不做!)
都無諗過真係幫個客跟進!
三分鐘後,我地後面檯客,遲過我地黎,佢地的墨汁墨魚丸反而黎左!!!
好過份!再追另一個侍應,佢又話睇下。
我又見到另一檯裨我地遲黎的客,又黎左墨汁墨魚丸!!!
轉頭佢竟然話墨汁墨魚丸買晒!
仲夠膽死叫我地叫過第二樣菜!
都嬲到一肚氣啦,只想食油泡飛型侍應!
佢地即刻拿拿聲上薑汁涼粉,及芝士蛋糕!
真係好嬲!係咪生客就要受到咁既對待先?!
同第二個投訴,佢扮晒有人叫佢落單,馬上落跑!
算數,以後也不會再來,又唔係得佢一間有飯食!
原本應裨笑臉,但實在好慶!真係裨唔出,但佢的菜真係ok,
又無可能裨喊臉。固唯有裨ok啦。
呢餐飯食左 $1044。