2023-02-04 530 views
星期五第三次去 Pici。荔枝角個間好好食,見尖沙咀有分店,之前去過一次唔錯,今日就嚟左第二次。可惜,尖沙咀分店強差人意🫣🫣叫左tasting menu, starter 唔錯,幾fresh 幾好食。意粉呢,叫左3個,真係唔得。啲麵超級硬,調味又錯哂,失望!😵‍💫😪意粉分別叫左: 🍝海鮮意大利戒指麵- 急凍海鮮粒,得幾粒縮到好細既calamari同灰灰地色既蜆,有沙既。。。完全無鮮味可言,食到雪味,啲麵好硬,好油,唔夠garlic chilli 😷,愈食愈🐟,唉。🍝Beef cheek 闊帶麵- 依個啲麵又係好硬,好難咬,好似唔熟咁,啲beef cheek 好少,仲要全部都係碎碎肉絲,無乜味,好難食🍝黑胡椒芝士手工圓麵- 依個係三款麵入面最最最硬既一款,咬唔開咁制,好似生咁🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️完全無黑胡椒,得好多好多既芝士但完全無其他材料中和,真係唔得唯一可取既係甜品,tiramisu 同奶凍都幾好。尖沙咀pici令我對pici大失所望,我諗以後都好難再幫襯🤦🏻‍♀️
星期五第三次去 Pici。
意粉呢,叫左3個,真係唔得。啲麵超級硬,調味又錯哂,失望!
😵‍💫😪
意粉分別叫左:

2023-02-03
Waiting Time
45 Minutes (Dine In)
$400 (Dinner)