2015農曆羊年最迎節, 熱沸沸香噴噴的”煲仔飯”現代煲仔飯味道已有很多選擇(包括: 潤腸, 窩蛋五香丁, 豉椒龍利魚, 牛腩, 鯇魚腩), 真是目不最暇給, 而筆者最愛是”鹹魚肉餅煲仔飯”套餐(包括一碟白菜仔, 一杯熱菜蜜).個碟白菜仔不似一般常菜, 好清甜, 份量可以多少少, 就更好.主菜” 鹹魚肉餅煲仔飯”, 肉餅質感好鬆軟, 夠熱沸沸, 半條鹹魚濃厚香味, 色澤可以, 送飯吃是一流或適合送白粥( 老幼都會喜歡), 白飯量有d 感覺不夠, 以套餐黎講, 都夠頂肚. 最後一杯熱菜蜜, 筆者喜歡半甜半淡菜蜜, 能滋潤, 感覺好滿足(只是個人品味). 地點就是紅磡火車站對面置富都會2樓Foodcourt 內叫”煲煲店”.
”鹹魚肉餅煲仔飯''套餐
2015農曆羊年最迎節, 熱沸沸香噴噴的”煲仔飯”

2015-01-09
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$50 (Dinner)
”鹹魚肉餅煲仔飯''套餐
  • 鹹魚肉餅煲仔飯