2018-05-29
最近都成日好懶唔想煮飯,可能又開始熱啦⋯⋯ 等大少收工後,就出去搵埋佢一齊食飯啦!大少話想試呢間天機棧幾次,但上兩次同朋友過嚟walk in都滿哂,佢哋又唔想等,所以一直都無食到。呢晚就book定位去食啦!上到去剛剛有位,估唔到先七點零已經咁full !我哋懶到死,所以決定就叫set dinner,$188 set都幾吸引呀!頭盤之前有個小食,我就揀咗大蝦,大少就揀咗鵝肝。兩樣都唔錯,尤其隻蝦,熱辣辣,味道都幾好呀!頭盤呢,我揀咗Ceasar Salad而大少就揀咗田螺薯蓉。個沙律我哋極速KO咗,而個田螺就MINI咗少少,所以都好快就食完喇~之後就嚟咗個湯,係龍蝦湯,但味道偏淡,店員一見到我飲幾口後就無飲都立即過嚟問我係咪個湯有咩問題。我覺得啲服務態度真係好好,好貼心 。佢都話要唔要同我轉另一個湯,但因為我都唔係好餓,所以就無轉喇!Main Course方面,我同大少就豬牛各一,可以Share嘛~ 西冷係8安士,我哋叫medium,切開都無失望嘅。而個黑毛豬配蘋果茸都好唔錯,外面煎得好香而內裡都好juicy ,如果多啲蘋果茸就更好!我哋有兩個餐,所以可以三樣甜品揀兩款。當然就揀心太軟同
我哋有兩個餐,所以可以三樣甜品揀兩款。當然就揀心太軟同法式焦糖燉蛋啦,食到咁飽好在甜品唔會太大份,唔怕食唔哂~ 心太軟都係流心㗎!好好味!講真,呢個價錢就有咁多嘢食,服務又真係好週到,唔怪得咁多人幫襯呀~