2019-05-04 256 views
在佐敦的這個新開的店,現在是試業中,從外面看很年青朝氣光鮮嘅感覺,裝飾簡潔有特色!比起上一手(同樣是食店),坐位都美觀舒適,就決定入去試下!因為我入坐時間,未到晚餐時段,客人唔多,清靜一啲,對我黎講係十分正侍應生遞上餐牌,睇下都好多選擇,呢間店是台式食店,食物和飲品都是台式!結果我揀左台南滷肉香腸飯,配指定熱飲,唔洗加錢!我就揀左杯熱華田!(有少少可惜杯野淡左少少,不過現在好多餐廳都一樣,淡華田)上餐速度都好快,一大碗熱辣辣送上,個碗都幾大,諗住份量唔會大啦!點知道原來下午茶嘅份量,都好十足架!(咁都要講清楚,每個人食嘅份量多少不同,我偏向細份的,所以食半碗已經飽啦)味道方面,都絕對係好食 , 用料新鮮,靚料,唔會用味精,亦都唔會太濃味!好值得一讚!另外,佢哋有七色餃子,我見格離枱有人食兩色!外型和顏色都和餐牌嘅一樣(通常餐牌嘅都比實物靚,呢間竟然出品和照片一樣咁係唔係影相嗰個……),賣相咁吸引!下次去一定要試下甜食方面,佢哋都有幾款芋圓,都好想試下等下次再去試埋其他食品,再上黎分享下啦
),坐位都美觀舒適,就決定入去試下

侍應生遞上餐牌,睇下都好多選擇
,呢間店是台式食店,食物和飲品都是台式!
結果我揀左台南滷肉香腸飯
,配指定熱飲,唔洗加錢!我就揀左杯熱華田!(有少少可惜
杯野淡左少少,不過現在好多餐廳都一樣,淡華田

上餐速度都好快,一大碗熱辣辣送上

味道方面,都絕對係好食

(通常餐牌嘅都比實物靚,呢間竟然出品和照片一樣
咁係唔係影相嗰個……
),賣相咁吸引!下次去一定要試下

甜食方面,佢哋都有幾款芋圓,都好想試下

等下次再去試埋其他食品,再上黎分享下啦

2019-05-03
$50 (Tea)