2019-06-15
朋友想食泰菜,今日去開尖沙咀買野就順便喺附近覓食。餐廳裝修都幾少女風😂以粉紅色藍色為主Menu除咗常見嘅冬蔭湯底,仲有其他特別d嘅船河同泰北烏汶湯底。不過朋友想食辣d,就叫咗個冬蔭湯底。可以揀肉類配料同海鮮配料,粉麵都有5款選擇。Menu幾靚,圖文並茂,清楚冬蔭公湯金邊粉我地加咗$10, 所以有3款肉類配料,quality都ok。雖然有兩隻辣椒,但湯底唔太辣,有冬蔭公嘅鮮味,好開胃,金邊粉煮得啱啱好。小食方面,叫咗炸蝦餅$68. 蝦肉彈牙,有鮮味,炸皮唔厚,好食。冇諗過個青木瓜海鮮沙律咁大份。雖然青口一般,但蝦同魷魚都幾彈牙好食的。木瓜絲刨得幼細,上面淋咗辣汁好惹味,唔錯!野飲方面,自己叫咗泰式玫瑰奶茶,入口係mix埋嘅玫瑰味同泰茶味,幾特別。朋友叫嘅蝶豆花茶,味道唔係好出,不過特別在落咗檸檬佢會變紫色。
餐廳裝修都幾少女風😂以粉紅色藍色為主
Menu
可以揀肉類配料同海鮮配料,粉麵都有5款選擇。
Menu幾靚,圖文並茂,清楚
冬蔭公湯金邊粉