2019-08-29 64 views
朋友早幾日約我話補返我餐生日飯~仲話帶我食D特別既蒸氣鍋~但要去到火炭個邊為左食我係唔會嫌遠既~一於去試試佢餐廳既門面好似CAFE~我爭D走漏眼睇唔到內裡既裝修其實都算幾舒服自在,原來仲間唔中會有LIVE BAND架添每道食物所跟配既蔬菜都好特別,呢樣都係吸引到我地黎食既原因之一。例如龍躉件配花生芽、豆豉蒸扇貝會配蒜芯、蒸本地雞件配紫洋蔥、蕃薯蜆配波菜苗等等...我仲見到隔離枱有紫色椰菜花添~可見餐廳對於營養均衡方面都有關注到講返食物先,餐廳咁著重健康,所以佢地既食材都唔會落太多調味料,反而食到食物原本既鮮甜味道,呢樣都係值得一讚龍躉件剛好分配到多肉既部位俾我地,食落啖啖肉,根本唔需要豉油既點綴都已經好好食!扇貝都幾大隻,配上豆豉原來又幾唔錯喎 (本身個人唔鐘意食豆豉)~最值得一提既就係鮮拆蟹肉手工玫瑰花生豆腐啦~~佢個豆腐真係塑造成玫瑰花形,而由於佢係加入左蝶豆花去整,所以顏色係灰灰藍藍咁豆腐個質感就偏向結實,同我認知既豆腐質感完全唔同~豆腐入面亦都真係有滿滿既蟹肉,係一絲絲真材實料既蟹肉,唔係用蟹柳黎扮~結尾食埋個十六穀粥~既豐富又綿滑,為美妙晚餐寫上句號。

為左食我係唔會嫌遠既~一於去試試佢

餐廳既門面好似CAFE~我爭D走漏眼睇唔到

最值得一提既就係鮮拆蟹肉手工玫瑰花生豆腐啦~~
結尾食埋個十六穀粥~既豐富又綿滑,為美妙晚餐寫上句號。
2019-08-16
$398 (Dinner)
  • 鮮拆蟹肉手工玫瑰花生豆腐