2021-12-31
個Title好似講到好似好恐怖咁 😅其實應該開心嘅😇2021年最後同同事一齊食嘅午餐. 呢間和食屋係我哋近期發現附近工廠大廈裏面嘅其中一間食肆,齋睇店名應該係食日式嘢,但係睇埋餐牌又應該係西日泰越fushion. 於是乎我哋就聯合國咁嗌左幾樣野share又係時scan QR code落單!先來嗌左四個餐分別係豬肋骨, 冬陰功長通粉,芫荽雞肉意粉同埋咖喱吉列豬扒飯。整體來講四個餐最好食我哋揀咗冬陰功長通粉,佢個汁酸酸地少少辣好清新,啲蝦都幾多,感覺好Fresh 😌😌其次係個芫荽雞肉意粉🍝,又估唔到出奇地OK,仲令到我哋不期然聯想起芫荽最夾嘅皮蛋添因為芫荽做嘅食物唔係樣樣都好味咪樣樣都夾到,呢個就好自然好正常嘅芫荽味good good 👍🏻 豬肋骨亦都做得幾唔錯,肉夠嫩滑做到離晒骨,配埋嘅薯條都好好味(其實我鍾意食薯條姐)因為一份唔夠分五個人,仲即時再加單要多一份😱不過可惜第二份嚟嘅薯條大家就唔多滿意😑最失望係佢咖喱飯囉,其實好簡單嘅咖喱飯🍛係個飯佢做得差咗,一嚟唔夠,二黎啲飯唔似係日本米做出嚟咁有咬口。炸豬扒一般般啦餐叫嘅latte都唔錯,雖然latte 拉花係基本野,不過都唔係間間餐廳
餐叫嘅latte都唔錯,雖然latte 拉花係基本野,不過都唔係間間餐廳會咁做
我哋仲另外叫咗兩款小食:明太子雞翼同埋越南春卷
明太子雞翼爆曬汁比起越南春卷出色好多
整體都有7-8分嘅(10分滿分)