2021-07-03 656 views
係網上見到呢間米芝蓮推介良心餐廳,毫不猶豫bookmark左😎😎提早一個月book位,順利book到weekend lunch慶祝拍拖紀念日>.<每次上菜前侍應都會簡單介紹個餐點,令食客更加了解食物嘅內容同大廚嘅心思。座位可以清楚睇到廚房嘅運作,可以望住食物由製作到送到眼前,唔單止賞心悅目,好似參與左整個過程,令食客感覺更加投入;P🥖 🥖🥖一點完菜侍應隨即上左我嘅至愛——餐包🥰 呢個餐包就唔係一啲正宗嘅酸種麵包,而係比較軟身香口嘅麵包,比較符合大多數香港人嘅口味,同埋有跟啲香草Sour cream同埋好常見嘅橄欖油加黑醋, 兩隻同個麵包都好夾。🥗Garden Salad $88呢個係田園沙律,換言之即係一啲肉都冇 全部都係菜==但以$88呢個價錢來講個性價比就唔夠高啦,佢個醬汁亦都唔係特別濃郁相對比較清淡,適合一啲keep fit人士 ;P是日餐湯 $38呢個薯仔忌廉湯可以食得出好香嘅薯蓉味道,入口順滑,味道濃厚,調味唔會過鹹過淡。過關😆😆🍤Handmade Tagliolini with Half Boston Lobster, Seafood Sauce $298終
🥖 🥖🥖
🥗Garden Salad $88

是日餐湯 $38

終於到今日嘅大佬!!呢個龍蝦意粉餐廳前一日會問你會唔會預訂所以如果要嘅話呢就要前一日book定㗎喇
首先一上菜已經俾佢嘅香味吸引。入口佢個手工意粉就係比較香港人嘅口味,唔算特別al dente,但係都十分有質感,彈牙有麵粉香。 佢個意粉汁係用濃厚嘅海鮮湯底熬製再加上酸酸味味嘅小蕃茄食,好鬼開胃。套餐嘅半隻龍蝦都都處理得十分之恰當,但係略嫌龍蝦肉有少少overcooked。不過味道搭救,整體上都有係有驚喜嘅!!嗚依家睇返好想食T.T

🍝Homemade Tagliolini Carbonara $168
面身都係同龍蝦意粉嘅面一樣,亦都係未夠al dente比較啱香港人口味啦。 但佢個汁就十分之濃郁用咗蛋汁同埋芝士調製而成,再加上鹹香味十足嘅豬面頰肉,組成左道正宗而令人難忘嘅卡邦尼意粉。

🍋檸檬蛋白撻 +$58
薄薄一塵檸檬餡,面頭加上燒焦的蛋白,酸度啱啱好。撻皮唔算特別香脆,但整體配合起來都在水準之上。 甜品仲會跟埋椰汁sorbet,呢個就相當特別,鍾意椰汁嘅朋友一定唔好錯過🥰
2021-07-03
$360 (Lunch)
  • Handmade Tagliolini with Half Boston Lobster Seafood Sauce
  • Homemade Tagliolini Carbonara