2022-01-03 178 views
見客咁啱係上環,一個人又諗唔到食乜好,就走咗入去地鐵站隔離嗰間餐廳餐廳位置非常方便,正正係上環站C出口隔離,裝修都幾別致,用藍色為主調,有點日式X北歐風格,枱與枱之間都隔得幾開,幾舒服叫咗個豬軟骨雜米飯同棉花糖咖啡,合共$100,價錢都偏貴飲落咖啡都還可以但係食個飯嘅時候就發現係惡夢嘅開始啦個飯真係超難食😵‍💫 我可以質素話差過連鎖快餐店溫度 - 唔平均咁熱,面好熱但裡面啲飯唔夠熱,應該係用微波爐叮出黎先會甘飯 - 底層嘅飯好硬好黏,明顯未熟餸菜- 豬軟骨整得完全唔淋,係一舊舊硬骨,汁味道有點怪 Marshmallow Latte 中規中矩,係好飲過連鎖咖啡店嘅,所以我會推介呢間餐廳比大家傾下計、飲咖啡chill下,食飯就真心不了😂整體體驗 5/10 (我今日主要係食晏,所以飯好重要但扣咗好多分 sorry😂)
餐廳位置非常方便,正正係上環站C出口隔離,

叫咗個豬軟骨雜米飯同棉花糖咖啡,合共$100,價錢都偏貴
飲落咖啡都還可以但係食個飯嘅時候就發現係惡夢嘅開始啦

個飯真係超難食😵‍💫 我可以質素話差過連鎖快餐店
飯 - 底層嘅飯好硬好黏,明顯未熟
餸菜- 豬軟骨整得完全唔淋,係一舊舊硬骨,汁味道有點怪