2022-01-17
第五波疫情嚴重,唯有又要減少聚餐聚會。或者改為室外進餐可能係另一好選擇。吾知好彩定唔好彩,爆發前剛好約咗朋友仔一齊去BBQ 。其實好耐冇室外炭火BBQ ,除非一大班朋友,否則兩個人真心很難買食物。所以今次聽朋友推介,揀咗咗呢個燒烤場。一個價錢,超多款食物供應,啱晒我地呢啲懶人。呢個燒烤埸位於大埔汀角路,坐火車到大埔墟再轉專線小巴就可到達,都算方便。三小時任燒任食,特價大人都係$198 ,小童$128,另加開爐費$50。一爐一張檯,更附有燒烤功具、調味料,食物自助,衞生方便,呢個價錢非常超值。套餐包有青口,蝦、金菇及菠蘿各一份,飲品兩罐。其他食物有豬、牛、羊、雞,亦有很多肉丸和腸;蔬菜方面有不同菇類、豆、瓜類亦有大量供應。食物會以竹籤串起,方便客人取用和燒烤。全部食物質素十分高,嘅新鮮又乾淨衛生,而且醃製得好好昩。除了一般雞翼和肉丸,連我至愛嘅羊架、辣椒仔和牛肉都有;又有雞軟骨串和牛肉串,牛肉質素亦相當高。單單以羊、牛計,都已值回票價。另外,仲有蒸燒賣和墨魚丸,超正哦。唯一可惜自助套餐只包二罐飮品,確實不夠。如果可加多個任飲套餐選擇就更好了。溫馨提示,有興趣朋友仔最好先致電確定一下燒烤埸
青口、蝦、金菇
另外,仲有蒸燒賣和墨魚丸,超正哦。
溫馨提示,有興趣朋友仔最好先致電確定一下燒烤埸營業時間及預早訂位。