2022-11-04
☘️前排同屋企人响太子食完lunch 想搵個地方飲咖啡,話想嚟呢間試吓,因為佢嘅特色就係coffee shop 同whisky bar 二為一體!所以就摸到嚟呢度😜☘️間whisky bar 裝修以木和水泥作主調,燈光偏暗少少,配合個whisky bar 枱和一面放滿whisky 嘅wall, 即時覺得進入了另一個世界,好chill ! 已經有兩座客人在,其中一枱就係飲緊whisky! 我哋響高檯坐下,各自點了咖啡,叫了一個matcha cheese cake share. 咖啡水準都唔錯,個cheese cake 就有點太甜,冇乜抹茶同cheese 味!☘️本來間嘢氣氛都好寜靜好chill, 可惜被一對夫婦帶著小朋友進來後消滅了😂 因為已沒有單獨位置,佢哋只能跟那對在品酒的美女旁邊搭枱。坦白講來這里貪佢嘅寧靜,但係個小朋友從進來那刻就已經好嘈,所以最後兩位美女只能避開坐到門口! 我們當然也在這種環境下,決定避走!