2022-12-17 397 views
依間私房菜有啲隱蔽,首先搭lift上2樓,沒有一個當眼的reception,要撳鐘開門。餐廳裝修有格調,氣氛浪漫,幾適合拍拖。通常私房菜都好好食,所以今次都有啲期待。前菜沙律的黑醋汁甜甜地,配上蕃茄酸酸地,甜甜酸酸很開胃。平時有些沙律食粗體Shuan太強烈,這款就很平和。沙律有一隻蝦和一塊三文魚。餐湯濃郁的蘑菇湯,麵包很好食,脆卜卜暖暖地。平時不會食意大利雲吞,覺得皮太厚,餡太少。這個意大利雲吞係我食過最好食嘅,首先包皮很滑,配上白汁,好似食緊超闊嘅闊條麵。豬肉串燒都好正,豬肉燒得剛剛好,有肉汁之餘,豬肉嫩口。配上些蘑菇翠玉瓜蕃茄黃黃朝,感覺不肥膩。法式焦糖燉蛋配雪糕呢個燉蛋真係不得了,嫩滑到好似食緊豆腐,奶味好濃,可惜蛋可以更香,不過整體都是好好食。上面的焦糖比較厚身,可以簿些脆些更好。

通常私房菜都好好食,所以今次都有啲期待。

法式焦糖燉蛋配雪糕
  • 法式焦糖燉蛋伴自家手打雪糕