2023-01-01 380 views
1月1號第一個活動竟然係約咗去打保齡,呢個運動幾時變咗我嘅新常態?去得銅鑼灣梗係順道要去大坑食早餐啦,本身鐵腳係炳記,好可惜佢放假。聽我表妹講呢度嘅早餐同炳記不遑多讓,價錢又一樣(都係$42)叫我去試吓。咁就好啦,咁啱有機會😅平時去開炳記叫開奶油多、火腿煎一隻、熱奶茶。呢度同樣價錢變咗一件多士、兩塊火腿、兩隻蛋。性價比喺呢度高啲嘅~只可惜質素我就真係覺得銘炳記吸引我多啲囉。第一係佢嘅大排檔格局,可能情意結,都係覺得炳記有味道啲。第二係佢杯奶茶又係大杯過炳記,不過味道就⋯⋯⋯🫣仲要用紙杯,風味都冇埋😞第三係佢件多士轉左粒粒花生醬要加成$6咁多。火腿蛋雖然炳記每一樣都係逐樣加錢冇套餐,但係份量真係唔使咁多,好味就得啦。食完先諗翻起其實我之前好似有外賣過佢杯奶茶,點解我諗唔起㗎?😞新一年第一餐就咁樣⋯⋯

第一係佢嘅大排檔格局,可能情意結,都係覺得炳記有味道啲。
第三係佢件多士轉左粒粒花生醬要加成$6咁多。
新一年第一餐就咁樣⋯⋯

早餐A  (轉粒粒花生醬多士)