2023-10-21
前排黎銀座38食嘢都已經留意到呢間餐廳,今日終於有時間黎食😋😋同朋友兩個人揀左個深海商務套餐,咁就唔使煩嗌乜好😆🥗被雜菜沙律surprised到,個沙律汁酸酸甜甜又帶點兒辣,好似泰式醬汁,幾開胃👍🏿是日南瓜忌廉湯都夠味。🍣迷你刺身拼盤有三文魚、海螺同甜蝦,海螺肉質爽口,甜蝦都好鮮甜。🦪西班牙 & 美國生蠔美國生蠔較清甜,西班牙生蠔則味道較濃,同埋好大隻好飽滿😆😋🪿煎脆皮鵝肝同朋友一致認為呢道菜係今日嘅mvp!鵝肝一啲都唔騷,而且塊包脆得黎唔會過硬,所有嘢都恰到好處👍🏿👍🏿👍🏿🐄美國安格斯肉眼(五成熟)一上檯震驚到我嘅眼球,塊扒竟然比我手掌仲大塊!🤣除左份量取勝,佢嘅味道都唔錯,如果冇咁韌會再好啲🤣🍜深海海鮮拉麵湯底係黑蒜油豬骨湯~拉麵都幾有咬口,隻蝦🦐肉質爽彈,味道正常。🍸西柚梳打 & 荔枝烏龍茶荔枝烏龍茶個茶味都幾出,兩杯飲品都唔會太甜,幾好👍🏿整體而言,呢間餐廳嘅食物質素都唔錯,環境佈置都好適合情侶dating/朋友聚會😌不過冷氣就稍微凍左啲,嘢食上檯冇幾耐就凍曬了,呢方面可以再改善下~
同朋友兩個人揀左個深海商務套餐,咁就唔使煩嗌乜好😆
🍣迷你刺身拼盤
有三文魚、海螺同甜蝦,海螺肉質爽口,甜蝦都好鮮甜。
🦪西班牙 & 美國生蠔
美國生蠔較清甜,西班牙生蠔則味道較濃,同埋好大隻好飽滿😆😋
🪿煎脆皮鵝肝
🐄美國安格斯肉眼(五成熟)
🍜深海海鮮拉麵
湯底係黑蒜油豬骨湯~拉麵都幾有咬口,隻
蝦🦐肉質爽彈,味道正常。
🍸西柚梳打 & 荔枝烏龍茶
荔枝烏龍茶個茶味都幾出,兩杯飲品都唔會太甜,幾好👍🏿