2025-01-01
📍 曾三仙米線(太子)2024年12月31號最後的晚餐!竟然可以食到自己最鍾意食嘅米線🍜係人生最大嘅滿足😌✨ 酸菜黑豆花牛肉米線用油炸過嘅黑豆花,浸過落啲湯之後唔會好油膩!湯底加入老壇酸菜,好惹味,切到薄片嘅牛肉,浸滿晒酸辣湯底嘅精華🤭另外我哋仲加咗$10要✨烏江榨菜絲、酸菜,酸菜帶點麻辣浸落湯底食真係冇得頂,榨菜絲撈咗落啲雞湯米線度更有味!✨ 雞湯米線雞肉滿滿的精華,全都融入在湯裡一碗雞湯大概會有5-6舊娃娃菜雞塊,仍保有鮮甜滑嫩感,不知不覺飲晒成碗雞湯,這碗,果然夠厲害,真的是必點,亦都好適合男女老少👍✨ 牛肉餡餅外面嘅皮脆,而且入邊餡料好多。牛肉餡料一咬出嚟就已經滿瀉,牛肉亦都醃得夠晒味。果然係店內招牌小食之選之一。✨ 生椰拿鐵口感濃郁嘅生椰拿鐵,以優質咖啡豆同新鮮椰汁製作,濃郁嘅咖啡香氣加止椰汁清香,同時仲有牛奶嘅絲滑口感!✨ 百香茉莉茶冇幾耐之前先飲完,今次再飲,就知道依杯嘢的確真心好好飲,最鍾意係有椰果肉喺入邊!
📍 曾三仙米線(太子)
2024年12月31號最後的晚餐!
竟然可以食到自己最鍾意食嘅米線🍜
係人生最大嘅滿足😌
✨ 酸菜黑豆花牛肉米線
✨ 雞湯米線
雞肉滿滿的精華,全都融入在湯裡一碗雞湯
✨ 牛肉餡餅
✨ 生椰拿鐵