2024-01-06
青衣 📌泰作貴為一月之🌟 今個月我會瘋狂食生日飯。 先多謝閨蜜 ( 相識 2x 年) 同我食生日嘅第一餐, 每次同你都有講唔完嘅話題 💙🦐 泰式生蝦刺身 $118生蝦夠大隻,夠厚肉, 生蝦辣汁亦惹味,同蒜頭一齊食不得了,整體賣相、味道都唔錯 😋🍢 炭燒泰式串燒 $82至於串燒真係好乾爭爭,乾到阿媽都唔認得😑 應該係燒完之後凍咗,接著再燒過, 所以又乾又韌,食食下我同閨密都反白眼,應該係我食過最乾嘅串燒😑 應該係乾過我甩緊皮嘅咀唇。🥬香辣肉碎生菜包 $98生菜包用豬油爆過,用紫洋蔥再炒,而碎肉亦都好juicy,有一些泰國餐廳係比較吝嗇生菜,但係佢嘅生菜🥬 係大大塊,最重要係好新鮮,呢一個生菜包係必食。🍆金不換豬頸肉炒茄子 $98呢個又係食!我幾乎食咗三分二😆 一來,我好鐘意食矮瓜 🍆 二來,豬頸肉好嫩,肉汁好juicy; 三來,真係炒得好香,個醬汁好惹味,正斗!🥥 班蘭椰汁QQ彈 $48首先我覺得個性價比爭d, 成個感覺就係椰子冰 ( 因為真係好多冰 ) 聲稱入面有嘅 QQ, 但係啲QQ 係冇味嘅。🍯焦糖泰茶沙冰 $48呢個泰茶嘅甜品我覺得都幾出色, 呢個甜品係可以當飲品, 泰茶味道係好
🦐 泰式生蝦刺身 $118
呢個泰茶嘅甜品我覺得都幾出色, 呢個甜品係可以當飲品, 泰茶味道係好出, 而且唔係死甜, 所以我都幾鍾意。
呢個士多啤梨嘅甜品入面有西米露,同埋有啲質感好似真多冰入面嘅蒟蒻,味道不過不失。
💭 期待你哋各方面 改善 & 進步 ~