3 day(s) ago 250 views
同事介紹呢間上海淮揚菜做得幾好,位於海港城港威商場,行入去感覺古色古香,裝潢別樹一格,走廊有唔同裝有趟門嘅房間供一班人聚餐,私隱度高。雞骨醬呢道雞骨醬味道濃郁,醬汁香滑,雞骨煮得恰到好處,肉質鮮嫩。適合搭配白飯,另外配料有非常多嘅冬菇同埋當造嘅筍,兩樣加油唔同口感,所以食落去非常豐富。上海熏魚熏魚色澤誘人,魚肉經過熏製,帶有淡淡的煙香味。口感滑嫩,搭配特製的醬料,同出邊唔同嘅係呢度分與唔係凍嘅係有少少暖暖哋,所以感覺更開胃。鐵板小籠包這道鐵板小籠包外皮金黃酥脆,內餡多汁,湯汁豐富。鐵板的熱度保持咗包子的溫度,口感層次分明,搭配醬油或醋食用更加美味,係一道非常受歡迎的小食,見到唔少客人都有點。芙蓉炒三鮮這道芙蓉炒三鮮色彩繽紛,搭配的海鮮新鮮,三仙嘅意思係帶子海參同埋蝦仁,蝦仁方面用咗順德菜傳統嘅荷蝦仁,食落去非常香滑同埋蛋白非常融為一體,炒製得火候恰到好處。蛋液滑順,與三鮮的鮮味相互融合,口感清新,十分適合搭配米飯,令人感到滿足。

雞骨醬

上海熏魚

鐵板小籠包

芙蓉炒三鮮
2024-11-06
$250 (Dinner)
  • 鐵板上的小籠包