2025-02-17 30 views
呢間火鍋店一出𨋢就有種「嘩~呢度好正喎!」嘅感覺,裝修直接將你帶返去 80 年代 👀 牆上有一幅古惑仔 Style 嘅港漫壁畫,再加埋夜總會 Feel 嘅霓虹燈招牌,成個 Vibe 好有九龍城寨嗰種懷舊味道~📸🔥【湯底】呢度部分湯底只需加 $20 就可以雙拼~ 玫瑰花藥膳湯:飲落有淡淡嘅花香,加埋滋補嘅蟲草花,清甜又暖胃!香茜皮蛋湯:湯底濃郁,仲有清熱效果,正式打邊爐前記得飲多兩碗 🥰🦐【海鮮】啖啖都係天然嘅鮮味~ 日本扇貝:幾大粒幾厚,入口爆汁,仲好有咬口~ 蘇格蘭蟶子:冇沙,店員仲會教你淥幾耐最啱,呢啲細心位加分 💯🐟【養生】如果你鐘意滋陰養顏,一定必食佢哋嘅鯊魚唇同花膠!呢啲係其他火鍋店未必單點到~ 鯊魚唇:越滾越腍滑,少少彈牙,入口滿滿膠質 ✨ 花膠:吸晒湯底嘅味道,滋補又鮮甜~ 👊🏻【丸類】五寶丸全部都係手打,口感彈牙,完全冇嗰啲粉多過肉嘅假「演」Feel~ 牛丸:肉味濃郁,非常 #好食!蝦丸:啖啖都係蝦肉好鮮甜!🥩【肉類】手切封門柳一上枱,深紅色嘅肉同紋理望落已經覺得好正~ 薄切嘅封門柳只需淥幾秒就熟,入口嫩滑,肥瘦比例啱啱好!🧄【醬料】最推介一定係蔥頭油 👍🏻 蔥味香濃帶

🔥【湯底】呢度部分湯底只需加 $20 就可以雙拼~
🦐【海鮮】啖啖都係天然嘅鮮味~
日本扇貝:幾大粒幾厚,入口爆汁,仲好有咬口~
鯊魚唇:越滾越腍滑,少少彈牙,入口滿滿膠質 ✨
花膠:吸晒湯底嘅味道,滋補又鮮甜~
牛丸:肉味濃郁,非常 #好食!
蝦丸:啖啖都係蝦肉好鮮甜!
🧄【醬料】最推介一定係蔥頭油 👍🏻
蔥味香濃帶少少油香,點肉類或者海鮮都即刻提升食材嘅鮮味 🥢
🥬【蔬菜】蔬菜拼盤超豐富,有粟米、娃娃菜、木耳、蕃茄等等,啲菜全部都好新鮮 💚
冰 / 蜂巢豆腐:淥完吸晒湯底精華,咬落滿口湯汁!

🎋【飲品】竹蔗茅根清熱解膩,甜度啱啱好,有海底椰香,Refreshing!
$710 (Dinner)