2021-06-05
今晚同朋友黎食火山燒。之前都黎過呢間餐廳,好鍾意呢度夠多選擇,價錢又相宜而且又幾好味。今次朋友點了一份$128既聖安娜安格斯封門柳,個名聽落都好有氣勢,每款火山燒都可以點200g或300g,可因應自己食量而定。朋友點了200g,女仔來說份量都好夠了,大滿足。鐵板一上檯都熱得呼呼聲,好熱好好味呀,石板燒到好熱,所以夠曬保溫,把牛肉切開,中間都是生生地,但再把中間部分輕輕在石板上煎一煎,熟度岩岩好,又可鎖返住個肉汁,中間超嫩,十分好味。啖啖肉大滿足,最欣賞塊石板好熱,肉又大件,肉又唔會過老。不過都係建議一上菜後,盡快食用,以免牛肉會煎得好老。呢個火山燒仲有碗飯架,夠曬飽肚。牛肉仲可以沾上汁醬吃,好惹味。另外我點了吉列芝士豚咖哩蛋包飯。份蛋包飯好靚呀,好多嫩滑既蛋鋪係飯上,蛋好好味,一啖蛋包飯,配埋咖哩汁,正呀。另外,芝士豚都唔錯,外皮香香脆脆,切開後見到芝士同豬扒夾在一齊,味道唔錯,芝士都幾濃。我地呢兩款主食都加配了套餐,都幾抵食。$29可以選3款(串燒、湯、沙律、飲品)是日串燒是雞肉串燒,味道不錯。湯都幾creamy,是忌廉湯最後飲品可以任揀一杯,呢間餐廳都幾多唔同種類野飲架。呢杯炭培烏
呢個火山燒仲有碗飯架,夠曬飽肚。
牛肉仲可以沾上汁醬吃,好惹味。
另外我點了吉列芝士豚咖哩蛋包飯。
是日串燒是雞肉串燒,味道不錯。
湯都幾creamy,是忌廉湯
最後飲品可以任揀一杯,呢間餐廳都幾多唔同種類野飲架。
呢杯炭培烏龍茶玫瑰海鹽奶蓋,賣相唔錯,仲幾好飲,清清地。唔錯
另外一杯是彩虹綿花糖特濃朱古力。好濃郁既朱古力,又邪惡又好飲。