呢間位於旺角嘅「御滿屋」日本料理店,真係激動人心呀!佢哋最近推出咗全新嘅日式放題餐,真係又靚又平,簡直係令食神們嘴角上揚!😋踏入店舖嘅一刻,我已經被呢裡頭嘅高品味裝潢迷住咗。佢哋用柔和嘅暖色系調校裝潢,配合木製傢俬同日式元素,營造咗一種安靜悠閒嘅用餐氛圍。店員態度也非常殷勤周到,令人有賓至如歸嘅感覺🤗$308享受到一餐豐盛任食仲要幾有質素嘅放題餐,真係太驚喜啦‼️服務員一落座就為我奉上一杯清新爽口嘅綠茶,讓我可以慢慢揀選心水嘅佳餚🍵首先,我一定要試吓佢哋嘅招牌刺身啦!呢度嘅刺身真係好新鮮同種類豐富,我點咗一盤三重刺身拼盤,有油甘魚、三文魚同帶子,每一件都鮮甜多汁,簡直係一流呀!另外佢哋仲準備咗一些特色小魚生同海膽等,味道獨特,絕對唔能錯過😋🍣之後我又點咗一啲Small Plates,好多都令我難忘。例如「豆腐蟹肉」,軟嫩嘅豆腐配上肉味濃郁嘅蟹肉,巧勁十足;「三文魚腹肉山藥」就又鮮又脆,口感層次豐富,好有驚喜感🥢燒烤部分,我最推薦大家試下「鹽燒和牛舌」,肉質軟嫩彈牙,外層更有一圈香濃鹹味;「芝麻雞翼」就軟嫩多汁,散發淡淡嘅芳香。仲有啲豬肉串燒,外皮脆香,肉質鮮嫩🔥🍖講到甜品同飲品,呢度表現

講到甜品同飲品,呢度表現同樣出色💕🤭Haagen-Dazs雪糕吧有好多口味,我食咗芝麻同抹茶味,超級好味!店內仲有韓式炒年糕、芝麻球等精緻點心,令人垂涎三尺🍨🍡

整體嚟講,呢度嘅新鮮程度、製作工藝和性價比都好出色。每一道菜式都透露出店家嘅用心,絕對係難能可貴。再加上佢哋有呢麼多優惠推出,真係食到身痛呀😅

對於鍾意食日本料理嘅朋友嚟講,「御滿屋」絕對係旺角必訪嘅熱門店鋪。環境優雅,菜式創新又傳統,價錢更令人咋舌!我真係強烈推薦大家,一定要來呢度試吓,食到飽一飽😂
2024-11-05
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner