2018-11-20
今個月業績唔錯,自己獎勵下自己約埋同事一齊去食餐豐富晚飯,同事聞說 荃灣新開咗一間餐廳,於是我哋就一齊去見識下。佢嘅海鮮拼盤好豐富,一上枱已經見到整盤閃爍生輝,好像是旭動似的,一大半隻龍蝦冧冧肉,爽甜可口,帶子刺身鮮甜無比 軟綿綿,肉汁豐富。King size生蠔鮮味無窮, 還有多款新鮮海鮮配搭, 都不遑多讓。另一款吞拿魚香煎得十分到位,外脆內軟,還有大廚獨家心得配搭醬汁,倍添生色不少。兩款餐湯同樣出色,甘筍 清甜綿滑,非常滋潤。另一個黑松露野菌忌廉更添幽香怡人,香氣吸引。一個西班牙海鮮飯,多樣海鮮配搭出色,濃郁海鮮 滋味無窮,一顆顆圓潤飽滿飯粒,柔柔韌韌,大廚 手作炒得比一般爽口,有另一番風味。最後還配有餐茶任選,今個晚餐令我和同事吃得非常滿足,往後想必定來惠顧。