2024-05-09
星期一同老婆去咗北角匯呢間牛牛日式火鍋放題撐枱腳,喺Openrice訂座預購Lv.3 澳洲和牛放題餐,折完每位包埋加一都只係$310,幾抵食。👍🏻餐廳位於北角匯呢個海旁商場,所以部份座位都可以睇到少少海景,而且卡位比較多,座位比大部分放題店舒適。😙火鍋放題係一人一鍋,可以自己揀選自己喜愛嘅湯底。入座後店員好快就送上M6澳洲和牛,賣相同味道雖然不及日本和牛,不過油脂均勻,牛味亦夠濃,質素都相當唔錯。呢個套餐亦可任點澳洲產黑安格斯等幾款牛肉,不過我哋主要都係食呢款澳洲和牛。😆除牛肉之外,呢度嘅西班牙伊比利亞豚肉都好食,肉質好軟嫩,海鮮就有扇貝、青口同大蝦等,熟食有蒲燒鰻魚、炸蝦,另外自助區仲有普通放題常見嘅蔬菜同丸類。😁澳洲和牛放題餐除非酒精飲品外,本身亦已包括啤酒、日本清酒、紅酒同埋白酒任飲,另外餐廳新推出咗兩款賣相吸引嘅台式特飲,噴煙嘅小茶壺配台式茶飲非常有趣。🫖放題另一賣點就係任食Mõvenpick雪糕,以包埋加一$310位呢個價錢嚟計,呢餐真係好抵食。😍