2023-10-03
二訪Coffee Break, 抵吃晚市二人套餐將軍澳之友, 無飯情侶, 近近地又再次光臨$368有扒有意粉, 仲有前菜, 餐湯, 甜品及飲品你話係咪超值丫, 自己煮都唔止呢個價, 仲要用好多時間去準備同洗碗!所以2個人出去食係有著數咁啱坐咗起冷氣位, 有d凍, 所以點咗杯藍莓果粒茶平時鐘意飲d帶甜味嘅花果茶, 雖然味道帶甜, 但飲落口係無甜味, 不過店主都好貼心, 附上一小杯蜜糖來迎口大家口味!記得上次都係點"二人晚餐", 今次menu已經轉咗少少餐湯是南瓜茸湯, 先來個熱身, 湯是杰身, 是真材實料 (不過忘了影相)然後點返上次也吃過的前菜 羅馬生菜配煙三文魚依然都係好大份及擺盆精美, 半棵羅馬生菜上面仲有煙三文魚, 流心蛋, 車厘茄, 面包粒, 勁豐富如果我一個人食哂呢份都飽咗男友無牛無肉不歡, 所以扒類會以牛為先 美國安格斯肉眼扒唔好以為二人餐咁嘅價, 會比d劣質貨客人, 大家睇相就知有賣相都有質數, 看看旁邊的伴菜, 一點都不求其, 是有排序過的, 看似一束花, 很精緻!外邊帶點焦脆, 肉質夠腍嫩松子仁青醬帶子意粉一上檯就傳出好香嘅羅勒草氣味我鐘意食呢度嘅意粉, 佢唔係求其起
將軍澳之友, 無飯情侶, 近近地又再次光臨
$368有扒有意粉, 仲有前菜, 餐湯, 甜品及飲品
所以2個人出去食係有著數
咁啱坐咗起冷氣位, 有d凍, 所以點咗杯藍莓果粒茶
不過店主都好貼心, 附上一小杯蜜糖來迎口大家口味!
記得上次都係點"二人晚餐", 今次menu已經轉咗少少
然後點返上次也吃過的前菜 羅馬生菜配煙三文魚
如果我一個人食哂呢份都飽咗
男友無牛無肉不歡, 所以扒類會以牛為先 美國安格斯肉眼扒
唔好以為二人餐咁嘅價, 會比d劣質貨客人, 大家睇相就知
外邊帶點焦脆, 肉質夠腍嫩
松子仁青醬帶子意粉
一上檯就傳出好香嘅羅勒草氣味
我鐘意食呢度嘅意粉, 佢唔係求其起面頭倒d汁上去便了事,
而把醬汁將意粉撈均才上碟, 所以每條意粉都會黏著醬汁
青醬入面仲加有洋蔥粒, 所以食起時更香口, 有點像青色版卡邦尼意粉咁, 有點creamy
兩大粒帶子, 廚師把帶子底面都香煎過, 內裡的肉仍是鮮嫩, 好好味!
雖然將軍澳都好多商場同食肆, 但呢度難得男友也會再想去的地方
抵吃, 又坐得舒服!