2022-09-01 61 views
講起肉蒲團,第一樣嘢諗起一定係杜汶澤朗讀嘅<3D肉蒲團投訴潮文>。「點解好地地一套咸片,會血仲多過汗/精?慘叫、哀號仲多過呻吟、叫床?」「點解好地地一套3D咸片,3D嘅竟然係子彈、飛刀、石頭、血、內臟,而完全唔關性愛事?我寧願3D嘅係精,寧願俾葉山豪顏射我,都唔想睇子彈飛刀呀,要睇子彈飛,我睇讓子彈飛唔好?」成篇潮文簡直係經典,見到餐廳名淨係識笑,入去嗰陣完全見唔到有Anson Lo企咗喺門口。餐廳有四款任食套餐,分別係肉、浦、團、同埋唔記得咗第四款係咩,咁呢餐飯係慶祝大佬升職加人工佢請,我哋就要咗「團」嗰個套餐,第四款仲貴啲不過我哋幾個都認為好唔低食,冇必要打個邊爐用超過四舊水。醬料同配菜都充足,佢有隻醬比較少見,係日本黑蒜豉油,幾香,啱我鍾意食重口味嘅人。湯底有成六七款選擇,我打過咁多次邊爐未見過用清酒麵豉蜆湯做火鍋湯底,老實講食唔到有清酒或者麵鼓味,不過有好多蜆食。職員會喺你食之前放低個牛肉拼盤,個盤放咗乾冰,做到有種煙霧瀰漫嘅感覺,放上ig應該幾靚不過我唔識影靚相亦冇興趣去學。肉主要都係牛同豬,有幾款唔同類型嘅肉,係幾好食肉質都唔錯,只不過唔係好分得岀邊款打邊款

肉主要都係牛同豬,有幾款唔同類型嘅肉,係幾好食肉質都唔錯,只不過唔係好分得岀邊款打邊款。

總結而言,肉嘅水準唔差嘅,個性價比都ok嘅,鍾意食牛嘅人可以試一試。
Type of Meal
Lunch