2020-09-14
約左 舊同事食飯 , book左位1845,快手入得,限90mins食飯。 其實就夠鐘都冇趕我地,幾好。Waiter哥哥好nice,後生仔班底。由於坐正門口位, 出出入入都有好多人唔 閂門,所以感覺上有d唔好。成餐飯 時不時都有陣熱風吹過, 加上佢坐位有限 係有少少逼。介意既人要諗諗。Order左2個晚餐set,一個 pumpkin resotto , 另一個係 帶子黑松露resotto。 好食既!個飯好 creamy,佢係意大利米,口感偏硬身,我就係要依d!個味都較得幾好。 但因為個set餐湯係南瓜湯,我又係食南瓜risotto所以好似變咗南瓜大餐,個湯同個飯都係同一個南瓜湯底。但其實最期待係牛油果smoothie。 睇真啲,原來係青瓜牛油果 smoothie,利申係smoothie控又係avocado控, 所以我真係失望既。 因為杯嘢我淨係飲到青瓜味,完全飲唔到牛油果味………加38蚊ga都要 唔知算係佢個味調得唔好,定係牛油果真係用得好少。 如果好鍾意青瓜,可以加依個錢的………… 至於想飲avocado就可以不了。見到個餐牌有bagel嗰啲食, 下次可以試下食tea!
見到個餐牌有bagel嗰啲食, 下次可以試下食tea!