2024-04-21 778 views
收到外賣單張,公司附近有間新店叫「六如」,於是一試,去到攞外賣先知,原來即係三小漁。外賣一份黑蒜蒸龍躉跟飯,一份菠蘿咕嚕肉跟飯,另加$48加配一客燉湯。明明電話落單時講過外賣自取八折,點知最後個湯額外加$10仲冇折㖭!二份客飯份量是滿意的,不過都係第一次食菠蘿咕嚕肉,菠蘿同咕嚕肉是分開上的,正常的做法菠蘿應該同咕嚕肉一同炒一下的。另外,個燉湯就好像是喝剩留下來的一樣😓,重要收$48,實在太過分太離譜!!!打電話給餐廳反影,竟然話個外賣盒好大,所以錯覺覺得好少湯。吓,咁嘅藉口都講得出,真係唔會再次光顧。

2024-04-19
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$97 (Lunch)