2024-11-08 0 views
韓國🇰🇷風味😍勁似去咗韓國呀,銅鑼灣店全新裝修,除韓式氣氛濃厚仲有多個打卡位📸鍾意周圍搵嘢食嘅我梗係約Friend去食啦!我地四個人可以order多啲正嘢😋50cm韓式海鮮鍋🐟🦐🦀呢個唔止打卡,超足料嘅海鮮鍋包括有魷魚、蟹、蝦、鮑魚、蜆、扇貝、青口,以韓國泡菜味為湯底,佈滿整個 #50cm長嘅海鮮鍋 ,海鮮好新鮮之餘仲好足料海鮮味!醬油蟹連飯🦀次次去韓國都必食,因為店舖都力係韓籍Oppa廚師及店員,加上入秋食蟹特別多膏,佢地所調配嘅醬油好香,連膏連肉撈紫菜飯超正!生拌牛肉🐮韓國 #生拌牛肉 真係整得好出色,韓國食牛真心好食同唔平😂係香港食抵好多,配埋雪梨及生菜,牛肉味道超濃!海鮮蔥餅🦐好欣賞佢哋嘅 #海鮮蔥餅 唔係食麵粉,金黃酥脆,多蔥多海鮮,都好香口好食而且唔油膩!🐔甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份)約朋友食飯嘅重要性‼️可以貪心啲食多啲款!我哋就點咗甜辣同蒜香醬油味,超香濃嘅味道加上#炸雞 唔係預製,入口雞皮係脆㗎,啖啖肉質嫩滑夠肉汁,仲有香腸及年糕小吃,食完仲想再食!飲品我哋就點左「水蜜桃炭酸水🍑」同「士多啤梨沙冰🍓」,好啱食熱氣嘢😍一邊食嘢一邊伴隨住韓國街頭及播放住K-p

50cm韓式海鮮鍋🐟🦐🦀

醬油蟹連飯🦀

生拌牛肉🐮

海鮮蔥餅🦐

🐔甜辣炸雞&蒜香醬油炸雞配香腸年糕串(全份)

一邊食嘢一邊伴隨住韓國街頭及播放住K-pop Music,鍾意韓食嘅朋友記得唔好錯過啦!

Bingoandcook 韓國料理 韓式餐廳 Oppa主理 韓國街頭風味 韓國特色食品 #香港生活 #美食推薦 #欣賞美食 #我愛美食 #香港美食 #香港美食推介 #銅鑼灣美食 #korea #koreanfood #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg