2023-05-20 96 views
第二次黎到不籽是咖啡,第一次就係去西環個間,而今次就去咗喺油麻地,今次就只係嗌咗:1)熱情果高山茶 (凍) ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️2)americano (凍) ⭐️⭐️⭐️⭐️ / ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️因為已經食咗lunch,所以淨係分別每人嗌咗一杯嘢飲,熱情果茶真係喺呢個炎炎夏日帶黎透心涼嘅效果,而杯americano一開始飲嘅時候就比較淡,但反而飲落去啲冰慢慢溶化,反而令到浸咖啡味越嚟越濃烈,飲完喺口中亦都有回甘嘅味道,聞落去亦有咖啡香味,而佢地用嘅就係比較酸嘅咖啡豆。最後兩杯野$90,對比起西環嘅不籽是咖啡,我自己比較喜歡西環個一間,一來個邊嘅環境比較好比較清幽,第二就係座位與座位之間比較寬敞,第三就係西環個間嘅風格裝飾亦都比較突出,第四就係衛生環境油麻地呢間比較遜色,坐喺窗口位,都已經比我拍死咗幾隻蚊之仔,而佢地嘅女廁亦都塞咗,令到女顧客要行去比較遠嘅地方去廁所。所以縱觀以上嘅觀點,如果比我揀嘅話,我寧願遠少少,都會想去西環個間多啲。

Americano
熱情果高山茶
2023-05-20
$45 (Tea)
Americano
熱情果高山茶