2019-01-07
今日同朋友係荃灣廣場睇完戲,即刻就搵下附近有咩好野食啦,係openrice 搵到呢間西餐廳非常近就立即起程去。餐廳裝修非常有情調,大大個月亮吊係半空中,真係唔係為食野都想入黎坐下,影下相打下卡。餐廳有2款2人set dinner, 一款係牛扒為主,另一款就係海鮮為主,今次我地就先試下牛扒set 。頭盤係一個三文魚牛油果沙律,份量一d 都唔少,而家材料新鮮,賣相亦都好靚,餐廳唔會預先幫你撈定沙律醬,而係客人自己撈,等你可以就返自己口味。跟住就有個黑松露野菌忌廉湯配餐包,忌廉湯既松露味非常香,未埋枱離遠已經聞到,而且口感細滑,味道非常好,唔可以唔提就係餐包,餐廳非常有心思,利用蒸籠方式上菜,好有趣。意粉就揀左個carbonara , 意粉上面有一層烘乾既芝士,非常香,意粉好彈牙,餐廳話意粉加入日本蛋,令個意粉顏色同味道都更加好。主菜就係m5牛扒,我地叫左3成熟,牛扒肉質非常嫩,而且醬汁由自己搽上牛扒,令你可以自己調較你想既味道。配菜既牛油薯蓉好creamy 好滑,而且味道好好。餐廳除左氣氛好,食物質素一d 都唔失禮,絕對係拍拖聚會既好地方。