2014-02-04 1217 views
響一個平靜既晚夜,食左個不平凡既漢堡包。星期六,兩名九龍人越洋過海,慕著每個abc朋友都讚嘆既美譽,終於得閒黎到呢間美式漢堡包店-burgeroom。作為一間美式漢堡包店,餐牌設計上無加入中文,只有英文,感覺似去咗外國,而唔係唐人街。另外,老闆請既都係口音純正既abc,待客態度有禮,係中英夾雜既答案下,不失外國風情,又多了一份親切感,唔怪眾多abc朋友都推介呢間餐廳。等左十至十五分鍾,終於有得食,一坐低,就見到有個牌專賣小食,寫住芝士旋風薯條同薯絲蝦,賣相非常吸引,加上自己鐘意食芝士,所以一次叫哂兩個,之後再叫多個磨菇雞排漢堡成為今晚既晚餐。芝士旋風薯條同薯絲蝦兩樣都唔夠熱,炸野唔夠熱就無左佢既靈魂,所以味道一般,但d芝士就非常足料,食哂都飽咗一大半,想叫黎食既朋友要小心份量。磨菇雞排漢堡(唔記得英文名==)呢個漢堡就好新鮮,一睇佢5cm厚既雞排就知有誠意。一咬落去就覺得個包好軟好鬆,加上個皮脆脆地,同埋d肉汁係咁流出黎,的確係高級享受。之後再連埋燒香咗既磨菇一齊食,無被雞排搶哂d味之餘,兩隻味又幾夾,咁樣食法又有另一種享受。值得一試。以上份量,我地兩個人就食到好飽,真為個包好大同埋芝
響一個平靜既晚夜,食左個不平凡既漢堡包。

芝士旋風薯條同薯絲蝦

磨菇雞排漢堡(唔記得英文名==)

以上份量,我地兩個人就食到好飽,真為個包好大同埋芝士好飽,如果想試佢既小食就要小心份量。仲有好多漢堡未試,如果去開銅鑼灣,一定會再試!

2014-01-25
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$90 (Dinner)