2023-09-02
上星期日問男友中午想食咩佢竟然主動send呢間問我試唔試🤣對於無咩所謂最好咩都唔洗諗既我黎講當然very ok喇🤣加上地理位置係正蒲開既銅鑼灣很!可!以!🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧🫧去到發現Weekend menus都唔少野食我地每人叫左一份主食加starter & dessert (+$35)starter可以揀salad或者餐湯因為聽到是日餐湯係自家制磨菇湯菇菇愛好者二話不説就揀左🤣🤣口感幾creamy唔錯有誠意!而主食就叫左一份牛&一份homemade pasta✨主食各配一杯茶飲/soft drink✨10oz肉眼扒配太陽蛋+薯條 ✨叫左medium牛味香濃帶點炭香味份量適中~~粗薯合格正常發揮美中不足係太陽蛋上碟時已流汁🍳但整體來説不錯~~✨芝士肉醬千層麵✨芝士味濃蕃茄亦新鮮可口 麵因為homemade關係帶點咬勁~味道中規中矩above average~~最後甜品係tiramisu🤍🤍呢個tiramisu奶味比較重相比酒同餅既比例奶味會稍為搶少少但口感同甜度唔錯weekend brunch +$35加starter同甜品很可以~原來openrice book位仲有75折優
佢竟然主動send呢間問我試唔試🤣
牛味香濃帶點炭香味
份量適中~~
粗薯合格正常發揮
美中不足係太陽蛋上碟時已流汁🍳
但整體來説不錯~~
✨芝士肉醬千層麵✨
芝士味濃
蕃茄亦新鮮可口
麵因為homemade關係帶點咬勁~
味道中規中矩above average~~
最後甜品係tiramisu🤍🤍
呢個tiramisu奶味比較重
相比酒同餅既比例奶味會稍為搶少少
但口感同甜度唔錯
原來openrice book位仲有75折優惠
最後埋單total $464
每人咁食除開先$232~~~
店員service亦好好 好有禮貌
環境都算幾好坐
慵懶咁spend 個weekend lunch time係到很不錯✨😝